ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Πως η αλλαγή της ονομασίας για το δημαρχείο, άλλαξε την στάση της αντιπολίτευσης

npress newsroom

Το δημοτικό συμβούλιο της Παρασκευής, σίγουρα ήταν μια καλή στιγμή για την δημοτική αρχή του Βασίλη Γκίζα. Ήταν μια ξεκάθαρη νίκη. Μετά από πολλαπλά χτυπήματα, τόσο από την αντιπολίτευση όσο και από δικά της αυτογκόλ το τελευταίο διάστημα, η συνδιοίκηση αναζητούσε μια καλή ευκαιρία.

Με το θέμα του δημαρχείου, η δημοτική αρχή φαινόταν να πηγαίνει σε ένα απίστευτο αυτογκόλ. Μίλησε για μεταφορά του δημαρχείου εκτός της πόλης, στον «χαλιά» του Σκα, όπως ονόμασε το σημείο ο Ανδρέας Κοτσανάς, και έτσι ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Οι μηχανικοί της πόλης βγήκαν στα κάγκελα, οι πολίτες εξαγριώθηκαν και η αντιπολίτευση είχε βρει ένα καλό όπλο στην πορεία προς της εκλογές. Άλλωστε, ο Σεπτέμβριος είναι κοντά, οπότε θα έχουμε και την «ανεπίσημη» έναρξη της προεκλογικής περιόδου. Η μεταφορά του διοικητηρίου εκτός του ιστορικού κέντρου, δεν άρεσε σε κανέναν. Ούτε στους φανατικούς ανθρώπους της δημοτικής αρχής άρεσε η ιδέα.

Το πρώην «κολυμβητήριο» όμως, είχε αρχίσει να δημιουργείται ως χώρος αναγκών του δήμου από την περίοδο Λουκόπουλου. Ο αείμνηστος Καρακώστας, είχε μεταφέρει εκεί, στα υπόγεια του κτηρίου, μεγάλο μέρος από το αρχείο του δήμου. Είχαν επίσης αναθέσει την ολοκλήρωση του ισογείου σε εργολάβο, για να μεταφερθεί εκεί μια υπηρεσία, πιθανότατα της καθαριότητας. Αυτό όμως δεν έγινε ποτέ, αφού οι εκλογές χάθηκαν. Ο ίδιος ο Λουκόπουλος, είχε ζητήσει από τον νέο δήμαρχο να μην σταματήσει αυτή την εξέλιξη.

Ο δήμαρχος όμως, βλέποντας τις κυβερνητικές παλινωδίες με το πρόγραμμα Τρίτση, είδε μια ευκαιρία για επέκταση του κτηρίου και την δημιουργία νέου δημαρχείου. Χαρακτηριστικό του κτηρίου θα είναι πως θα είναι πράσινο κι έτσι θα ενταχθεί σε χρηματοδότηση. Αλλά όταν μίλησε για μεταφορά δημαρχείου, άρχισε το… «ξύλο»! Σφοδρές αντιδράσεις από όλα τα μέτωπα, δημιουργούσαν ένα τοπίο «καυτό» για την δημοτική αρχή, που ελπίζει να ξανακερδίσει τις ερχόμενες εκλογές.

Όμως τι κάνεις σε μια τέτοια περίπτωση που η πολιτική σου απόφαση, οδηγείται σε αυτογκόλ για την ομάδα σου; Προχωράς προς τον γκρεμό επιμένοντας εμμονικά ή την παίρνεις πίσω και λιγοστεύεις τις απώλειες; Τίποτα από τα δύο! Αλλάζεις το όνομα και…. ΓΚΟΛ! Αντί να μιλάς για δημαρχείο, αναφέρεσαι σε νέο δημοτικό κτήριο που θα στεγάσει υπηρεσίες, ενώ το δημαρχείο θα παραμείνει στο ίδιο σημείο που βρίσκεται σήμερα! Καμία μεταφορά δημαρχείου λοιπόν. Μόνο μεταφορά υπηρεσιών που σήμερα στεγάζονται σε πολυδάπανα κτήρια. Τα έξοδα του κτηρίου της παλαιοπαναγιάς για παράδειγμα, είναι τόσο υψηλά που «ματώνουν» τα ταμεία του δήμου και η ανάγκη εξοικονόμησης πόρων, μόνο ως θετική φαίνεται.

Η αλλαγή αυτή της τακτικής του δήμου, έγινε στις αρχές τις εβδομάδας. Έκπληκτοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, είδαν τον τίτλο για το νέο κτήριο. Καμία αναφορά σε δημαρχείο. «Τώρα εντάξει» είπαν οι άνθρωποι της Ενωτικής Πρωτοβουλίας. Το ψηφίζουμε.

Βέβαια, αν δει κανείς τα σχέδια του νέου κτηρίου, τα οποία σχεδιάζονται με απόλυτη μυστικότητα σε γραφεία μηχανικών της Αθήνας, θα δει πως το μεγαλύτερο γραφείο, είναι αυτό του… δημάρχου!!! Αλλά προς Θεού, δημαρχείο δεν είναι! Το «τυράκι» της δημοτικής αρχής, τσίμπησε! Βέβαια στην αντιπολίτευση, σε ιδιωτικές συζητήσεις, λένε πως το τυρί του είδαν αλλά δεν τσίμπησαν. «Δημαρχείο δεν θα γίνει ποτέ, αφού η επόμενη δημοτική αρχή θα είμαστε εμείς» είπε με στόμφο παράγοντας της αντιπολίτευσης με μεγάλη επιρροή! «Ψηφίσαμε την επέκταση του κτηρίου την οποία εμείς επιζητούσαμε, αλλά δεν θα αφήσουμε ποτέ να γίνει δημαρχείο εκεί».

Στο mynafpaktos στο instagram, έγινε χθες μια δημοσκόπη στην οποία συμμετείχαν περίπου 1.000 Ναυπάκτιοι. Το ερώτημα δεν ανέφερε καθόλου μεταφορά δημαρχείου (άλλωστε δεν είναι αυτό το θέμα πλέον…). Μιλούσε για το αν συμφωνούν με την δημιουργία δημοτικού κτηρίου στον Σκα! Το αποτέλεσμα εντυπωσιακό! Σχεδόν οι μισοί (!) διαφωνούσαν και με αυτό!

Πάντως η πραγματικότητα είναι πως η δημοτική, βγήκε κερδισμένη από αυτό! Το αν θα πετύχει την χρηματοδότηση και αν θα καταφέρει να το διαχειριστεί ανάλογα μέχρι το τέλος, θα φανεί σύντομα..

Related Articles

Back to top button