ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Πέθανε στην απόλυτη φτώχεια – Δεν υπήρχαν χρήματα ούτε για την κηδεία

Χθες κηδεύτηκε ένας 54χρονος στην Ναύπακτο, μετά από μάχη με τον καρκίνο, αλλά το θέμα που προέκυψε για τις συνθήκες που ζούσε, μόνο ασυγκίνητο δεν μπορεί να αφήσει κάποιον

Ο 54χρονος, έδινε μάχη με τον καρκίνο υπό άθλιες συνθήκες, ενώ ήταν γνωστός γιατί δούλευε σε ένα συνεργείο με μηχανάκια. Μετά το τηλεφώνημα που δεχθήκαμε στο npress.gr αποκαλύφθηκε μια πραγματικότητα που συγκλονίζει! Τρία αδέλφια ζουν σε ένα σπίτι με πλίνθες, σε πραγματικά άθλιες συνθήκες, χωρίς ούτε τις βασικές παροχές. Δεν υπάρχει ούτε καν ρεύμα, αφού η ΔΕΗ το έχει από χρόνια κομμένο…

Ο αείμνηστος λοιπόν, «έφυγε» μέσα στην απόλυτη φτώχεια, ξεχασμένος ουσιαστικά σε άλλη δεκαετία! Η κατάσταση της οικογένειας είναι τόσο τραγική, που δεν υπάρχουν τα χρήματα να πληρωθεί, ούτε καν η κηδεία! Και βέβαια μιλάμε για μια απλή κηδεία με έξοδα 400 ευρώ!!! Το γραφείο κηδειών του κ. Χάσκαρη, προς τιμήν του, έκανε την κηδεία κανονικά, παρότι δεν υπήρχε προοπτική να πληρωθεί και δήλωσε πως αν βρεθούν με κάποιον τρόπο χρήματα, τότε ας καλυφθούν τα έξοδα, διαφορετικά δεν υπάρχει πρόβλημα! Ο πρόεδρος της Κάτω Χώρας Σπύρος Δημόπουλος που είναι γείτονας του 54χρονου, μιλώντας με το γραφείο κηδειών είπε πως θα κάνει έρανο στην γειτονιά για την συγκέντρωση των χρημάτων.

Για το θέμα εμείς επικοινωνήσαμε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ντίνο Τσουκαλά, ο οποίος μας ενημέρωσε πως η πρόνοια δυστυχώς δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδα, αφού ο 54χρονος δεν είχε ούτε καν…χαρτιά! Έτσι λοιπόν, μας είπε πως ανέλαβε ο ίδιος και άλλοι που επικοινώνησε, να πληρώσουν τα έξοδα, βάζοντας από 50 ευρώ ο καθένας! Την ίδια ώρα δε, και γνωστός επιχειρηματίας που ενημερώθηκε από τους κατοίκους, είπε πως θα αναλάβει εκείνος το σύνολο της κηδείας και θα περάσει το πρωί να πληρώσει τα έξοδα!

Τα παραπάνω δείχνουν πως ανθρωπιά υπάρχει ακόμα! Είναι όμως πραγματικά λυπηρό, άνθρωποι το 2023 να ζουν σε τόσο άθλιες συνθήκες, αντιμετωπίζοντας και προβλήματα υγείας! Είναι χρέος όλων να αναλάβουν το μερίδιο που τους αναλογεί! Ας ελπίσουμε να βοηθηθούν περισσότερο τουλάχιστον τα δύο αδέρφια που συνεχίζουν να ζουν σε άθλιες συνθήκες. Καλό ταξίδι!

*UPDATE: Τελικά τα χρήματα της κηδείας κατέβαλε γνωστός επιχειρηματίας της Ναυπάκτου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button