ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Οι υποψήφιοι για την θέση του συμπαραστάτη του δημότη

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, ανακοίνωσε σήμερα πως ξεκίνησε την διαδικασία για τον συμπαραστάτη του δημότη.

Είναι η τρίτη φορά που στο δήμο Ναυπακτίας θα επιχειρηθεί να εκλεγεί κάποιος για την θέση αυτή, καθώς τις δύο προηγούμενες φορές η διαδικασία είχε οδηγηθεί σε αποτυχία. Κι αυτό γιατί ενώ με τον προηγούμενο νόμο απαιτούνταν 4/5 του δημοτικού συμβουλίου, τώρα αρκούν τα 3/5 για να εκλεγεί. Αυτό σημαίνει πως μπορεί η δημοτική αρχή (Γκίζας, Μπουλές, Τσουκαλάς) μαζί με τον Γιάννη Νταουσάνη να εκλέξει άτομο για την θέση αυτή. Και οι τέσσερις συνδυασμοί, έχουν τα απαιτούμενα 3/5, δηλαδή 16 δημοτικούς συμβούλους να ψηφίσουν την επιλογή.

Φερόμενοι ως υποψήφιοι για την θέση αυτή, είναι δύο πρόσωπα που ήταν όμως υποψήφια και τις δύο προηγούμενες φορές, τόσο επί δημαρχίας Μπουλέ, όσο και επί Λουκόπουλου . Πρόκειται για τον πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Μένιο Χάρο και τον δικηγόρο Νάσο Βούλγαρη. Ο μεν πρώτος ήταν υποψήφιος στις τελευταίες δημοτικές εκλογές στον συνδυασμό του Γιάννη Μπουλέ, ενώ ο δεύτερος υποψήφιος με τον Βασίλη Γκίζα.

Αυτή όπως φαίνεται θα είναι η τρίτη και «φαρμακερή» κόντρα τους, καθώς αν δεν υπάρξει άλλη επιλογή, ένας από τους δύο θα εκλεγεί συμπαραστάτης του δημότη.

Μένει όμως να δούμε αν θα υπάρξει κοινή γραμμή από τους 4 συνδυασμούς σε κάποιο από τα πρόσωπα που αναφέρθηκαν. Είναι βέβαιο πως ο δήμαρχος θα ήθελε να τοποθετήσει στην θέση αυτή τον υποψήφιό του, Νάσο Βούλγαρη, ο οποίος ήταν και από τους πρώτους που τον στήριξαν στον προεκλογικό αγώνα. Όμως και ο Γιάννης Μπουλές θα ήθελε να δει τον πολύ στενό του συνεργάτη, Μένιο Χάρο στην συγκεκριμένη θέση.

Από την πλευρά της αντιπολίτευσης, δεν έχει πει κάτι μέχρι στιγμής, αλλά ανεπίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για γυναίκα υποψήφια, θέλοντας να δώσουν ένα μήνυμα, αφού το δημοτικό συμβούλιο ανδροκρατείται.

Related Articles

Back to top button