ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Και η μελετήτρια του ΓΠΣ αντίθετη για δημαρχείο στον «χαλιά» – Στο ΔΣ το θέμα

Με υπογραφές που συγκέντρωσε η αντιπολίτευση, το θέμα της διαφωνίας των μηχανικών της πόλης αλλά και της ίδιας της μελετήτριας του ΓΠΣ, έρχεται στο δημοτικό συμβούλιο.

Η κα Διονυσοπούλου, ασχολείται με το σχέδιο της Ναυπάκτου για σχεδόν δύο δεκαετίας και η διαφωνία της στην κατασκευή δημαρχείου στον «χαλιά» του ΣΚΑ, έχει ιδιαίτερη σημασία.

ADS

Η δημοτική αρχή Γκίζα, έχει εκφράσει την άποψή της για μεταφορά του δημαρχείου στην υποβαθμισμένη περιοχή του Σκα, λέγοντας μάλιστα πως θα φτιάξει «πράσινο» κτήριο! Η αντιπολίτευση και η πλειοψηφία των κατοίκων της πόλης, είναι σφόδρα αντίθετη με μια τέτοια εξέλιξη, καθώς η Ναύπακτος είναι μια πόλη παραδοσιακή, με ιδιαίτερο χαρακτήρα και η συγκεκριμένη μεταφορά, του διοικητηρίου της πόλης θα προκαλέσει έντονες αντιδράσεις.

Δείτε το κείμενο των μηχανικών:

Την Τρίτη 18 Μάϊου 2021 ο Σύλλογος Διπλωματούχων Μηχανικών Ελεύθερων Επαγγελματιών Ναυπακτίας και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας, σε συνεργασία με τη Μόνιμη Επιτροπή του ΤΕΕ Ναυπακτίας, διοργάνωσαν Τεχνική Εκδήλωση με θέμα την χωροθέτηση του Διοικητηρίου-Δημαρχείου του Δήμου Ναυπακτίας.
Σε αυτή την εκδήλωση τοποθετήθηκε και η αρμόδια μελετητήρια του ΓΠΣ της πόλεως της Ναυπάκτου κ. Διονυσοπούλου. Στην τοποθέτησή της ήταν ξεκάθαρα αντίθετη στην χωροθέτηση του νέου Δημαρχείου στην περιοχή του Σκα.
Η αντίθεση αυτή της μελετητήριας είναι νέο στοιχείο, το οποίο δεν ήταν σε γνώση του Δημοτικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση της 16ης Απριλίου 2021 κατά την οποία συζητήθηκε το Θέμα «Προέγκριση ειδικού πολεοδομικού σχεδιασμού ΕΠΣ – Τοπικού ρυμοτομικού σχεδίου (ΤΡΣ) για τη χωροθέτηση και τον καθορισμό χώρου δημαρχείου Δήμου Ναυπακτίας».
Ενόψει του νέου αυτού ουσιώδους στοιχείου, αιτούμαστε την άμεση (κατεπείγουσα) σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου όπως προβλέπεται από το Νόμο, με θέμα «Διαβούλευση για τη χωροθέτηση Δημαρχείου Δήμου Ναυπακτίας».
Προτείνουμε δε το Θέμα να εισαχθεί ως κατεπείγον, προ της ημερησίας διατάξεως, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο που έχει οριστεί για την 28η Μάιου 2021, ώστε να προηγείται του πρώτου Θέματος της ημερήσιας διάταξης (‘Εγκριση μελέτης του έργου με τίτλο «ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΗΜΙΤΕΛΟΥΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΣΤΕΓΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ»), διότι η χωροθέτηση του Δημαρχείου προηγείται της μελέτης.
Τέλος, θεωρούμε πως θα ήταν χρήσιμη η παρουσία της μελετητήριας του ΓΠΣ Ναυπάκτου καθώς και εκπροσώπων των φορέων που διοργάνωσαν την εκδήλωση που αναφέρεται παραπάνω.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button