ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Η φράση του Γιάννη Μπουλέ που προκάλεσε ερωτηματικά για την δημοτική αρχή

Στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ναυπακτίας, που έγινε μετά από αίτημα της αντιπολίτευσης για συζήτηση του θέματος της δημιουργίας ενεργειακής κοινότητας, ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, τράβηξε την προσοχή όλων.

Μία φράση του, ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει συζητήσεις για το μέλλον της δημοτικής αρχής.

Είναι γνωστό εδώ και καιρό, πως ο Γιάννης Μπουλές, δεν αισθάνεται άνετα με το «νέο κοστούμι» στη σημερινή δημοτική αρχή. Είναι ένας εκ των τριών εταίρων που συνεργάστηκαν για να αποκτήσουν πλειοψηφία στο δημοτικό συμβούλιο. Ο ίδιος δεν δέχτηκε να λάβει αντιδημαρχίες η ομάδα του, περιοριζόμενος σε τρία νομικά πρόσωπα. Έβαλε άνθρωπο του ως επικεφαλής στο Λιμενικό Ταμείο, στην Κοινωφελή επιχείρηση και στην Αιτωλική Αναπτυξιακή.

Βέβαια, στην Αιτωλική Αναπτυξιακή, ο υποψήφιός του Γιώργος Κοτρώνης, δεν θεωρείται πλέον «δικός τους» αφού φαίνεται να έχει διαφοροποιηθεί από την παράταξη Μπουλέ. Αρκετοί θεωρούν πως έχει μεταπηδήσει ήδη στην παράταξη του δημάρχου, χωρίς όμως ο ίδιος να έχει ξεκαθαρίσει δημόσια την θέση του. Άρα επί της ουσίας, η παράταξη Μπουλέ, που είναι και η αρχαιότερη στα δημοτικά πράγματα, έχει δύο νομικά πρόσωπα στο έλεγχό της.

Στο ένα, την Κοινωφελή, η Μαρία Ζιαμπάρα έχει ήδη κάνει εξαιρετικό έργο, αφήνοντας μέχρι τώρα τις καλύτερες εντυπώσεις. Στο λιμενικό ταμείο, αν υπάρξει θετική έκβαση στο αλιευτικό της Βαριάς, θα μπορούν να μιλάνε για θετική πορεία.

Στα σχεδόν δύο χρόνια δημοτικής αρχής, ο Γιάννης Μπουλές ασχολείται εντατικά με τα δύο αυτά νομικά πρόσωπα, χωρίς όμως να είναι στο προσκήνιο της δημοσιότητας. Για όσους τον γνωρίζουν καλά, αυτό είναι μια υπέρβαση για τον ίδιο, που δεν το συνηθίζει. 20 χρόνια σχεδόν δήμαρχος και 5 χρόνια επικεφαλής της αντιπολίτευσης, έχει δώσει δείγματα γραφής.

Στο συμβούλιο της Τετάρτης, ο Γιάννης Μπουλές, έκανε για πρώτη φορά αισθητή την διαφοροποίησή του με τον δήμαρχο. Έδειξε πως για ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως οι ενεργειακές κοινότητες, δεν είχε καμία ενημέρωση ως εταίρος. «Ας τοποθετηθεί πρώτα ο δήμαρχος να ακούσουμε τις απόψεις του και κατόπιν να τοποθετηθούμε κι εμείς» είπε, προκαλώντας έκπληξη στην αντιπολίτευση. Μάλιστα ο Ανδρέας Κοτσανάς το σχολίασε χωρίς κανείς να του απαντήσει. «Φαίνεται πως ο κ. Μπουλές διαφοροποιείται και μπράβο του» είπε σε μια αποστροφή του λόγου του.

Θα δούμε άραγε εξελίξεις το επόμενο διάστημα στην δημοτική πλειοψηφία; Κι αν ναι, έχει «πάγκο» ο δήμαρχος να καλύψει μια τέτοια απώλεια; Τις απαντήσεις θα μας τις δώσουν οι πρωταγωνιστές, το επόμενο διάστημα…

Related Articles

Back to top button