ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Έτοιμη η προμελέτη για το τούνελ του κάστρου

Μια σπουδαία ανακοίνωση έκανε πριν λίγο μέσω social media, ο δήμαρχος Ναυπακτίας, Βασίλης Γκίζας.

Ενημέρωσε πως ο δήμος παρέλαβε από την αναπτυξιακή Ναυπάκτου την προμελέτη για το τούνελ του Κάστρου.

Δείτε την ανάρτηση:

ΠΑΡΑΛΑΒΑΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΥΝΕΛ ΤΟΥ ΚΑΣΤΡΟΥ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

☑ Δρομολογούμε ένα έργο σταθμό για την ανάπτυξη της Ναυπακτίας
☑ Ένα έργο που για πολλά χρόνια η πόλη μας συζητά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι σήμερα μπαίνει σε άλλη βάση.

➡ Η Αιτωλική Αναπτυξιακή Α.Ε. ΟΤΑ εκπόνησε και παρέδωσε στον Δήμο Ναυπακτίας έναν ολοκληρωμένο φάκελο που περιλαμβάνει το πλήρες τεχνικό δελτίο και την προμελέτη για το έργο «Παράκαμψη κέντρου (Κάστρου) της Ναυπάκτου» (τούνελ).

✔ Η παράδοσή του πραγματοποιήθηκε από τον Πρόεδρο της Αιτωλικής Αναπτυξιακής Α.Ε. ΟΤΑ Γιώργο Κοτρώνη και τον Γενικό Διευθυντή Χαράλαμπο Μιχαλόπουλο, τους οποίους ευχαριστώ ιδιαιτέρως για τη συνεργασία στο σχεδιασμό αυτής της τόσο σημαντικής παρέμβασης.

✔ Βασικό αντικείμενο της ανάλυσης της προμελέτης αποτελεί η αξιολόγηση της ωφελιμότητας-βιωσιμότητας του έργου, βάσει των οικονομικών οφελών που αποκομίζονται για το κοινωνικό σύνολο σε σχέση με το κόστος κατασκευής.

✔ Μέσω αυτής αναδεικνύεται το εφικτό της υλοποίησης του πολύ σημαντικού έργου, η πραγματοποίηση του οποίου θα αλλάξει την εικόνα και τις προοπτικές ανάπτυξης της πόλης.

✔ Το κόστος των μελετών, με βάση τις προεκτιμώμενες αμοιβές μελετών δημοσίου, ανέρχεται σε 1.930.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ) και το κόστος κατασκευής του έργου εκτιμάται σε 30.130.000 ευρώ (πλέον ΦΠΑ).

Σύμφωνα με την πρόταση, η οδική αρτηρία μήκους περίπου 3,8 χλμ διέρχεται στα όρια της πόλης και περιλαμβάνει υπόγεια σήραγγα μήκους 820 μ. κάτω από το ιστορικό Κάστρο της Ναυπάκτου, ενώ σε κάθε χιλιόμετρό της προβλέπονται κόμβοι κυκλικής μορφής, συνολικά τέσσερις (4), για την εύρυθμη κυκλοφοριακή λειτουργία και την αναβάθμιση του παρεχόμενου επιπέδου οδικής ασφάλειας.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών προς τη Διοίκηση του Δήμου χτίζεται μέρα με τη μέρα και περνά μέσα από το σύνολο των παρεμβάσεων, μικρών και μεγάλων. Οι πρώτες βελτιώνουν την καθημερινότητά μας, οι δεύτερες δίνουν ώθηση στον τόπο μας ώστε να κάνει το παραπάνω βήμα που του αξίζει. Το συγκεκριμένο έργο αποτελεί έργο σταθμό για την ανάπτυξη της Ναυπακτίας.

Στοίχημά μας είναι να προχωρήσει και όπως έως σήμερα εργαστήκαμε για να φτάσουμε εδώ, χωρίς υψηλούς τόνους, έτσι θα συνεχίσουμε μέχρι τη στιγμή της τελικής δρομολόγησής του.

Στα επόμενα βήματα που θα γίνουν περιλαμβάνονται η αποδοχή του φακέλου από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ναυπακτίας και η υποβολή του στο Υπουργείο Εσωτερικών για την εξεύρεση χρηματοδότησης των μελετών.

Related Articles

Back to top button