Ναύπακτος: Έφτασαν 15 φορτηγά με πέτρα για την Ανάπλαση και 50 εργάτες

*Το πρώτο επετειακό άρθρο της Πρωτάπριλιάς

Έφτασαν σήμερα το πρωΐ 15 νταλίκες με το απαραίτητο υλικό, πέτρα, για να στρωθεί επιτέλους το λιμάνι της Ναυπάκτου που τόσο καιρό είναι εργοτάξιο, δυσκολεύοντας την κίνηση στην πόλη. Μάλιστα, η συγκεκριμένη κατηγορία υλικού, θεωρείται ανώτερης ποιότητας, με πολλούς να μιλάνε για πέτρα-γρανίτης που θα αφήσει άφωνους τους Ναυπάκτιους.

Μαζί με τις 15 νταλίκες που μετέφεραν το υλικό στην πόλη, έφτασαν και 10 οχήματα τύπου Cherokee στα οποία ήταν μέσα εργατικό και τεχνικό προσωπικό για να ξεκινήσει άμεσα η δουλειά. Με τους 50 πλέον ειδικούς τεχνικούς το έργο θα απογειωθεί, κάνοντας όλους όσους τις προηγούμενες ημέρες μιλούσαν για προχειρότητες, να φαίνονται συκοφάντες! Αξίζει να αναφέρουμε πως τα οχήματα δεν είχαν καθόλου κρεμάστρες για κουστούμια.

Τα οχήματα υποδέχτηκε σήμερα 1η Απριλίου στο Αντίρριο, ο Ανδρέας Κοτσανάς, όπου παρέδωσε αναμνηστικό υλικό από το μουσείο της Γέφυρας σε όλους τους οδηγούς. «Σας καλωσορίζω στην πόλη μας με τις δέουσες τιμές, αφού αποδείξατε πως είστε παλικάρια» ανέφερε ο πρώην αντιδήμαρχος. Επικεφαλής της αυτοκινητοπομπής, ήταν ο ίδιος ο εργολάβος από την Αθήνα, στον οποίον ο κος Κοτσανάς, παρέδωσε ένα κουστούμι μάρκας Vercace μαζί με μια γραβάτα. «Αυτά θέλω να τα φορέσεις όταν τον άλλον μήνα θα κόβουμε μαζί τις κορδέλες του έργου» του είπε χτυπώντας τον στην πλάτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Κοτσανάς: Ο εργολάβος ήρθε με ένα Cherokee με δυο κουστούμια μέσα και αλωνίζει στο δημαρχείο

Επόμενος σταθμός της αυτοκινητοπομπής, ήταν η Παλαιοπαναγιά, όπου ο αντιδήμαρχος Έργων, Ζαχαρίας Χοχτούλας, χαιρέτισε τα οχήματα έξω από την τεχνική υπηρεσία, ενώ παρέδωσε ένα μπουκέτο με τριαντάφυλλα στον εργολάβο. Ο κος Χοχτούλας απέφυγε να κάνει δηλώσεις στους δημοσιογράφους, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τώρα είναι ώρα για δουλειά, σηκώνουμε μανίκια. Δηλώσεις θα κάνουμε στο τέλος του έργου» είπε απευθυνόμενος στις κάμερες των δημοσιογράφων.

Την πορεία προς το λιμάνι, κατέγραφε σε live stream κάμερα από drone του δήμου Ναυπακτίας.

«Οι στιγμές είναι μοναδικές. Έχουμε να ζήσουμε κάτι ανάλογο από τότε που έφευγαν οι Γερμανοί από την πόλη» φώναζε μια γιαγιούλα που μαζί με άλλους είχαν βγει στα μπαλκόνια και χειροκροτούσαν.

Με απόφαση του συντονιστικού οργάνου των καταστημάτων στο λιμάνι, το βράδυ στις 9, όλοι οι Ναυπάκτιοι θα βγουν στα μπαλκόνια, να χειροκροτήσουν τους εργαζόμενους του έργου που ετοιμάζονται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για να ξεπεράσει η πόλη αυτή την κρίση!

Αξίζει να επισημάνουμε πως η πέτρα είναι τόση πολύ, που επαρκεί για να στρωθεί η Μπότσαρη, η Τζαβέλλα, αλλά και το κάστρο και η Ψανή.

«Τι έγινε, μας αρέσει τώρα η πέτρα;» είπε με σαρκαστικό ύφος ο αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς προς τον Κώστα Καρακώστα, ο οποίος κοιτούσε με θαυμασμό την εξαιρετικής ποιότητας πέτρα της Ανάπλασης.

Η σημερινή ημέρα, η 1η Απριλίου του 2020, έμελε να ήταν η ιστορική ημέρα που θα άλλαζε τη Ναύπακτο για πάντα!

Exit mobile version