ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Διαψεύδουν το περιστατικό με Ρομά τα μέλη του συλλόγου ΣΚΕΠΗ

Σήμερα, μετά την δημοσίευση της καταγγελίας που έκανε ο σύλλογος Ρομά Δυτικής Ελλάδα, επισκεφτήκαμε τα γραφεία του συλλόγου ΣΚΕΠΗ.

Εκεί είδαμε έναν ιδιαίτερα προσεγμένο χώρο με αρκετά είδη για ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Μάλιστα είδαμε αρκετά παιδάκια να διαλέγουν πραγματάκια, όπως ρουχαλάκια, παιχνίδια, παπούτσια και άλλα.

Για το περιστατικό, η κυρία με την οποία έγινε το συμβάν, μας διαβεβαίωσε με κάθε τρόπο πως τα γεγονότα δεν έγιναν έτσι όπως καταγγέλει ο σύλλογος ΡΟΜΑ. «Ήρθε εδώ η κοπέλα, της έδωσε δύο τσάντες με ρούχα, έδωσα παιχνιδάκια στα παιδάκια και σας το λέω με κάθε βεβαιότητα. Είμαι 70 χρονών γυναίκα, δεν έχω λόγο να πω ψέμματα.» μας είπε. «Το μόνο που της είπα, φεύγοντας, επειδή δεν είχα καταλάβει αρχικά πως είναι Ρομά, είναι να πηγαίνουν πρώτα στην πρόνοια να δηλώνουν τι χρειάζονται και να έρχονται μετά να παίρνουν ό,τι έχουν ανάγκη. Αυτό και τίποτα άλλο».

Ο σύλλογος που κάνει αρκετή δουλειά σε εθελοντικό επίπεδο, τόσο για τα παιδιά, αλλά και για καρκινοπαθείς, ενώ στεγάζεται σε κτήριο που τους έχει παραχωρηθεί στην μνήμη του Γιάννη Μαρλαφέκα που έφυγε χτυπημένος από καρκίνο τα προηγούμενα χρόνια.

Αξίζει να αναφέρουμε, πως σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον κο Κουτρουμάνο ο οποίος υπογράφει την καταγγελία, μας είπε πως αυτή θα αποσυρθεί σύντομα!

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close