ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Δεν θα γίνει δια ζώσης το δημοτικό συμβούλιο – Πυρά Γκίζα σε αντιπολίτευση

Ο δήμαρχος Ναυπακτίας κατά μελών της αντιπολίτευσης – Ανάκληση προσκλήσεων Δημοτικού συμβουλίου

Στις δια ζώσεις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου απαιτείται η φυσική παρουσία των μελών του και κατά την προσέλευση τους στο χώρο της συνεδρίασης οφείλουν να επιδεικνύουν τα σχετικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης στον πρόεδρο του συλλογικού οργάνου. 

Στην προκειμένη περίπτωση και μετά από υπενθύμιση που απεύθυνε ο πρόεδρος για την προσκόμιση των παραπάνω πιστοποιητικών προέκυψε ότι δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να εφαρμοστούν οι διατάξεις της υπ’αριθμ.643/24-9-2021 εγκυκλίου ΥΠ.ΕΣ και γι’ αυτό ανακαλούμε την υπ’αριθμ.18104/14-10-2021 και την υπ’αριθμ.18105/14-10-2021 πρόσκληση του δημοτικού συμβουλίου για τις συνεδριάσεις που είχαν προγραμματιστεί για την 18-10-2021.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Σιμάκης

Μετά από αυτό, μέλη της δημοτικής αρχής, εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση προς την αντιπολίτευση.

Η αντιπολίτευση εμπαίζει τους θεσμούς

Μετά από αίτημα που υπέβαλλε το σύνολο των μελών της Αντιπολίτευσης για τη δια ζώσης διεξαγωγή συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, το Προεδρείο αποδέχθηκε και όρισε τη σύγκληση του Σώματος για σήμερα Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021, ώρα 17:00’, στην Παπαχαραλάμπειο Αίθουσα βάσει των υγειονομικών πρωτοκόλλων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων της υπ’ αριθμ. 643/24-9-2021 Εγκυκλίου του ΥΠΕΣ. 

Όπως αυτή ορίζει, για τη συμμετοχή στις συνεδριάσεις, είναι απαραίτητη η επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης (μέχρι 180 ημέρες από τη νόσηση).  Προκειμένου να τηρηθεί η διαδικασία στο ακέραιο για την ασφάλεια του συνόλου των παρισταμένων και με δεδομένο ότι σε αυτή θα προσερχόταν και κόσμος από μακριά (Πρόεδροι, κτλ), ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ζήτησε από το σύνολο των δημοτικών συμβούλων να επιδείξουν τα προβλεπόμενα πιστοποιητικά πριν από τη διαδικασία και συγκεκριμένα σήμερα, Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2021 και ώρα 11:00’. 

Ωστόσο, μέλη της Αντιπολίτευσης δεν το έπραξαν. Ταυτόχρονα όμως, προκαλεί έκπληξη και το γεγονός ότι, παρά το ότι γνωρίζουν καλά τις διατάξεις της Εγκυκλίου που οι ίδιοι επικαλέστηκαν, αλλά και τον κίνδυνο να κηρυχθεί μη νόμιμη η Συνεδρίαση, τουλάχιστον ένας σύμβουλος της Αντιπολίτευσης δήλωσε μη εμβολιασμένος και ότι δε διαθέτει πιστοποιητικό νόσησης.

Είναι πλέον φανερό ότι αρνούνται να είναι συνεπείς στα όσα οι ίδιοι προέβαλαν ως επιχειρήματα προκαλώντας μάλιστα εκτεταμένη συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Αρνούνται να είναι συνεπείς στην ίδια τους την υπογραφήκαι στο αίτημα που υπέβαλλαν. 

Αποδεικνύεται περίτρανα ότι εμπαίζουν τους θεσμούς, τις διαδικασίες και κατ’ επέκταση το Ναυπακτιακό λαό. Λυπούμαστε ιδιαίτερα για αυτό.

Βασίλης ΓκίζαςΝτίνος ΤσουκαλάςΣπύρος Τσέλιος
Θωμάς ΚοτρωνιάςΝτίνος ΖορμπάςΓιώργος Κοτρώνης
Σωκράτης ΠαπαβασιλείουΣπύρος ΤραχύληςΜπάμπης Καραδήμας
Γιώργος ΣιμάκηςΘανάσης ΚιούσηςΗρακλής Μουχτούρης
Ζαχαρίας Χοχτούλας  
Γιάννης Παπαϊωαννίδης  
Θανάσης Κούκουνας 

Related Articles

Back to top button