ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Απολύει τους 4 υπαλλήλους η ΚΕΔΝ – Διαφωνία Σιαμαντά

Απόφαση βόμβα για τους εργαζομένους στα ΚΔΑΠ

Με ψήφους 7-2 αποφασίστηκε σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ναυπακτίας (ΚΕΔΝ) η απόλυση των 4 υπαλλήλων, που περιλαμβάνονται στην έκθεση ελέγχου του ΑΣΕΠ.

ADS

Πρόκειται για τέσσερις προσλήψεις που έγιναν το 2018 στην ΚΕΔΝ. Κατά της απόφασης στράφηκε υποψήφια που έμεινε εκτός των προσλήψεων και που οδήγησε στον έλεγχο από το ΑΣΕΠ.

Η συνεδρίαση έλαβε χώρα μετά την γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του δήμου, στην οποία είχε προσφύγει για νομική βοήθεια το συμβούλιο κατά την προηγούμενη συνεδρίαση.

Η γνωμάτευση της νομικής υπηρεσίας του αναφέρει χαρακτηριστικά:

« Είναι μονόδρομος ως εκ τούτων, κατά τη νομική μας άποψη, η ΚΕΔΝ να συμμορφωθεί με τις προτεινόμενες με την υπ’ αρ. 3/21 Έκθεση Ελέγχου ενέργειες. Ειδικότερα, οι       ενέργειες, στις οποίες οφείλει να προβεί η ΚΕΔΝ σε συμμόρφωση προς την υπ’ αρ. 3/21 Έκθεση Ελέγχου, όπως περιγράφονται στην παρ. 8 του άρθ. 51 του Ν.4765/21 αλλά και στην ίδια την 3/21 Έκθεση Ελέγχου είναι: α) να προβεί σε καταγγελία των επίμαχων συμβάσεων – δεδομένου ότι πρόκειται περί συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου – και β) σε παύση καταβολής των αποδοχών των».

Δύο μέλη του ΔΣ της ΚΕΔΝ διαφώνησαν με την απόφαση. Ο Γιώργος Σιαμαντάς και η εκπρόσωπος των εργαζομένων.

Το θέμα θα έχει και συνέχεια, καθώς τώρα ζητείται ο καταλογισμός των μισθών των εργαζομένων στα μέλη του προηγούμενου διοικητικού συμβουλίου, μεταξύ των οποίων είναι και ο σημερινός αντιδήμαρχος Ντίνος Τσουκαλάς.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button