ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Ναύπακτος: Αντικαθίσταται και το τελευταίο τμήμα του καρκινογόνου αμίαντοσωλήνα

Το μεγάλο ζήτημα με τον καρκινογόνο αμίαντο, θα είναι σύντομα παρελθόν στην πόλη της Ναυπάκτου.

Για χρόνια, στην πόλη, η ύδρευση των σπιτιών, γίνεται από σωλήνες αμιάντου, ένα απαγορευμένο πλέον υλικό, το οποίο θεωρείται καρκινογόνο.

Αμιαντοσωλήνες υπήρχαν μόνο στο κέντρο της πόλης, καθώς στις επεκτάσεις δεν είχε χρησιμοποιθεί αυτό το υλικό.

Αρχικά η αντικατάσταση, ξεκίνησε από την περίδο δημαρχίας Μπουλέ, όταν έγινε η ανάπλαση στο ανατολικό τμήμα του κέντρου. Μια ανάπλαση που το κύριο χαρακτηριστικό της, ήταν αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και αποχέτευσης, αλλά και η βελτίωση πεζοδρομίων και οδοστρώματος.

Στην ίδια ακριβώς λογική, στηρίχθηκε και το έργο της Ανάπλασης του υπολοίπου τμήματος στο ιστορικό κέντρο, από τον δήμαρχο Τάκη Λουκόπουλο. Η ανάπλαση που είναι τώρα σε εξέλιξη, περιλαμβάνει αντικατάσταση των εμιαντοσωλήνων από το κέντρο μέχρι την πλαζ στην Ψανή.

Το τμήμα έτσι που απέμενε, ήταν από την πλαζ έως τα φανάρια στην Λαγκαδούλα. Αυτό το κομμάτι, θα εντάξει η σημερινή δημοτική αρχή, σε έργο της περιφέρειας, την Τρίτη σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο. Αυτό που θα ζητήσει όπως φαίνεται η αντιπολίτευση, κάνοντας βέβαια την κριτική της για την καθυστέρηση, αφού η υποβολή της πρότασης γίνεται οριακά στο τέλος του προγράμματος, είναι η μαζί με την αντικατάσταση, να υπάρχουν και αλλαγές στο υπέργειο τμήμα, όπως τα πεζοδρόμια τα οποία για χρόνια παραμένουν στην ίδια τραγική κατάσταση.

Με το έργο αυτό, η Ναύπακτος πλέον απαλλάσσεται από ένα καρκινογόνο υλικό και μπαίνει σε νέα εποχή!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker