ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Μπουλές: Κατά τον δήμαρχο κ. Γκίζα, για όλα φταίνε οι πρώην και οι επόμενοι

Ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, απαντάει σε ανακοίνωση του δημάρχου Βασίλη Γκίζα:

Κατά τον δήμαρχο κ. Γκίζα Για όλα φταίνε οι πρώην και οι επόμενοι

ADS

Μετά την αίσθηση που προκάλεσε η επιστολή μας προς τους δημότες της ΔΕ Πλατάνου σχετικά με την μελέτη για την αξιοποίηση της Ευηνολίμνης ο δήμαρχος κ.Γκίζας προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. 

Η επιστολή μας αναφέρθηκε στις ευθύνες του κ. Κούκουνα ως προέδρου της επιτροπής ο οποίος στα πέντε χρόνια της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου δεν συνεδρίασε ούτε μία φορά. Ο κ. Γκίζας εκτιμώντας προφανώς το θεάρεστο έργο του κ. Κούκουνα τον επέλεξε ως υποψήφιο και στη συνέχεια τον όρισε ξανά πρόεδρο της ίδιας επιτροπής. Στα διόμυση χρόνια  της δημοτικής αρχής Γκίζα (μέχρι το Δεκέμβρη του 2021) ο κ. Κούκουνας και πάλι δεν συγκάλεσε την επιτροπή. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την απένταξη της μελέτης από το Υπουργείο. Μετά δηλαδή από διόμυση χρόνια θητείας του κ. Γκίζα! Αν είχε δαπανηθεί έστω και ένα μικρό ποσό μέσα στο 2021 η μελέτη θα είχε σωθεί, αφού θα έδειχνε ότι παρά την επτάχρονη στασιμότητα η νέα δημοτική αρχή είχε πρόθεση να την ολοκληρώσει. 

Παρά το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας επεσήμανα πολλάκις στον αρμόδιο αντιδήμαρχο τον κίνδυνο να χαθεί η μελέτη λόγω της πολυετούς αδιαφορίας του κ. Κούκουνα ο κ. Γκίζας δεν πήρε κανένα μέτρο. Αναγκάστηκα να φέρω το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο όπου είναι καταγεγραμένα τα ερωτήματά μου και οι απαντήσεις του κ. Γκίζα. Τελικά αφού διαπίστωσα μαζί με πολλά άλλα ότι ο κ. Γκίζας δεν έχει κανένα ενδιαφέρον για τα ουσιαστικά προβλήματα του Δήμου, αφού το μόνο που τον απασχολεί είναι η επανεκλογή του, διαχωρίσαμε ως πράταξη τη στάση μας και αποχωρήσαμε από τη συνεργασία.  

Μετά από όλα αυτά αναρωτιέμαι  ποιός έχει την ευθύνη για τις επιλογές των υποψηφίων, τον ορισμό των αντιδημάρχωντον έλεγχο για τον τρόπο που λειτουργούν και το έργο που παράγουνΚατά τον κ. Γκίζα όλοι οι άλλοι εκτός από τον ίδιο,  ο οποίος απλώς δημαρχεύει!!

Γιάννης Μπουλές

π. Δήμαρχος Ναυπακτίας

Επικεφαλής της Ανεξάρτητης Δημοτικής Κίνησης Ναυπακτίας

Σε χθεσινή του ανακοίνωση ο δήμαρχος ανέφερε:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ

Με επιστολή του προς τους δημότες της ΔΕ Πλατάνουο κ.Μπουλές προβαίνει σε μία αναδρομή γεγονότων για το θέμα της μελέτης που αφορά σε έργα γύρω από την Ευηνολίμνη.  Θολώνοντας ωστόσο το τοπίο,αποσιωπεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη μελέτη δεν προχώρησε κατά τη διάρκεια της προηγούμενης δημοτικής θητείας, λόγω αδράνειας, αλλά και μη συμμόρφωσης στις υποδείξεις των αρμοδίων υπηρεσιών, από πλευράς της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών, που αποτελούσε και τον φορέα εκπόνησης της μελέτης αυτής.

Αντιλαμβανόμαστε ότι ο κ.Μπουλές επιθυμεί τη δεδομένη στιγμή να δηλώσει την παρουσία του, αλλά αυτό που δεν αντιλαμβανόμαστε είναι το αφήγημα που χρησιμοποιεί για να το πράξει.Πολλώ δε μάλλον όταν γνωρίζει πολύ καλά ότι η διαδικασία αδράνησε με αποκλειστική ευθύνη του πρώην δημάρχου κ.Λουκόπουλου και της παράταξής του, που είχε ως αποτέλεσμα να ανακληθεί η χρηματοδότηση από το υπουργείο, χωρίς στη συνέχεια η δημοτική αρχή του κ.Γκίζα να μπορεί να πράξει το παραμικρό.

Τέλος, χαρακτηριστικό της απεγνωσμένηςπροσπάθειας του κ.Μπουλέ να δημιουργήσει εντυπώσεις, χωρίς να τον ενδιαφέρει καθόλου η ουσία,είναι το γεγονός ότι ποτέ μα ποτέ επί 2 χρόνια που συμμετείχε ως μέλος στη συνδιοίκηση της παρούσας δημοτικής αρχής, δεν εξέφρασε την παραμικρή αγωνία για το συγκεκριμένο θέμα, αφού ο ίδιος γνώριζε την πραγματικότητα.

Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button