ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Μητσοτάκης: «Χαίρομαι που έρχομαι στην Ναύπακτο που σφύζει από ζωή και έχει αναπτυξιακή δυναμική»

Στη δυτική Ελλάδα κάνει περιοδεία ο πρωθυπουργός

Στη Ναύπακτο και το Μεσολόγγι βρέθηκε νωρίς το πρωί του Σαββάτου ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συνομίλησε με πολίτες, επισκέφθηκε τοπικά καταστήματα των περιοχών και περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους των δύο πόλεων.

«Όταν είχα έρθει πάλι στη Ναύπακτο εδώ το 2019, είχα δεσμευτεί ότι τότε θα δώσουμε τη μεγαλύτερή μας έμφαση στην οικονομική ανάπτυξη, θα μειώσουμε τους φόρους, θα δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας, θα στηρίξουμε τις τοπικές κοινωνίες. Xαίρομαι γιατί σήμερα έρχομαι σε μια πόλη η οποία σφύζει από ζωή, έχει σημαντική αναπτυξιακή δυναμική και στην οποία εκτελούνται μια σειρά από πολύ σημαντικά έργα», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον χαιρετισμό του σε συγκέντρωση πολιτών

Να μην αμφιβάλλει κανείς το βράδυ της 21ης Μαΐου ότι την επόμενη μέρα θα κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία

«Θέλω να μην υπάρχει καμία αμφιβολία το βράδυ της 21ης Μαΐου στην κάλπη της απλής αναλογικής, όταν μετρηθούν τα αποτελέσματα, να μην υπάρχει ούτε ένας ο οποίος να αμφιβάλλει ότι την επόμενη μέρα θα κυβερνήσει η Νέα Δημοκρατία», σημείωσε ο Πρωθυπουργός. Τόνισε δε πως «ψηφίζουμε και για κυβέρνηση, ψηφίζουμε και για υποψήφιο Πρωθυπουργό. Θέλω να πω και σε φίλους μας, οι οποίοι ενδεχομένως να προέρχονται από άλλους πολιτικούς χώρους, ότι κάποια από αυτά τα οποία ακούω -ειδικά από το ΠΑΣΟΚ- ότι θα ψηφίσετε αλλά δε θα προκύψει Πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης ή ο Τσίπρας, αν επιλέξετε τον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα προκύψει λέει Πρωθυπουργός κάποιος άγνωστος «Χ». «Kinder» έκπληξη είναι ο Πρωθυπουργός, δεν σας τον λέω, τον ξέρω εγώ αλλά θα τον προτείνω μετά τις εκλογές; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Διότι δεν ψηφίζετε μόνο για κυβέρνηση ψηφίζετε και για Πρωθυπουργό. Ψηφίζετε και για Πρωθυπουργό, ο οποίος να μπορεί να εκπροσωπήσει επάξια τη χώρα, ο οποίος θα πάει στις Βρυξέλλες και θα διαπραγματευτεί προς όφελος όλων των Ελλήνων πολιτών».

«Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις ή θα κάνουμε τριτοκοσμικές αναζητήσεις οι οποίες θα θέτουν σε κίνδυνο την υπόσταση της εθνικής μας κυριαρχίας»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ακόμη ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κάποιους να ξαναγυρίσουν τον τόπο πίσω. Διότι τελικά το κρίσιμο δίλημμα αυτών των εκλογών είναι απλό: θα συνεχίσουμε σε αυτή την πορεία να πηγαίνουμε μπροστά προς μία Ελλάδα πιο ισχυρή, πιο πλούσια ή θα ξαναγυρίσουμε σε μία εποχή υψηλών φόρων, υψηλών εισφορών, μιζέριας; Θα εξακολουθούμε να μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι συνομιλητές στην Ευρώπη ή θα ξαναπάμε στην Ευρώπη ως επαίτες, να παρακαλούμε και να είμαστε ουσιαστικά ο αποδιοπομπαίος τράγος; Θα εξακολουθούμε να έχουμε μία πατρίδα ισχυρή η οποία φυλάει τα σύνορά της και περιορίζει την παράνομη μετανάστευση ή θα ξαναγίνουμε «ξέφραγο αμπέλι», όπως ήμασταν το 2015 όταν 1,5 εκατομμύριο μετανάστες και πρόσφυγες πέρασαν από την πατρίδα μας; Θα εξακολουθούμε να στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις με σημαντικά εξοπλιστικά προγράμματα για να χτίσουμε τις αμυντικές μας συμφωνίες με φίλες χώρες ή θα κάνουμε αναζητήσεις τριτοκοσμικές οι οποίες θα θέτουν σε κίνδυνο ουσιαστικά την ίδια την υπόσταση της εθνικής μας κυριαρχίας».

Οι πολίτες να κρίνουν αντικειμενικά τις δύο τετραετίες

Στη συνέχεια από το Μεσολόγγι ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι «είχαμε τέσσερα χρόνια Μητσοτάκη, πριν από τον Μητσοτάκη είχαμε τέσσερα χρόνια Τσίπρα. Σας ζητώ να κρίνετε αντικειμενικά την πορεία εκείνης της τετραετίας και την πορεία της δικής μας τετραετίας και επιμένω σε αυτό, επειδή διαπιστώνω ότι κάποιες και κάποιοι παραμένουν αδιόρθωτοι. Ο κύριος Τσίπρας επειδή ξέρει πολύ καλά ότι αποκλείεται να κερδίσει τις εκλογές, σχεδιάζει στο μυαλό του κάποιου είδους κυβέρνηση ηττημένων, ανοχής, προοδευτικής διακυβέρνησης που μόνο στο μυαλό του υπάρχει. Αλλά με ποιους θα την κάνει; Δεν είναι στο όνειρό του. Δεν είναι καθόλου στο όνειρό του. Εσείς έχετε τη δυνατότητα να το κάνετε στο όνειρό του στέλνοντας στην πρώτη θέση με ισχυρή εντολή τη Νέα Δημοκρατία. Αυτή η πολιτική «τερατογένεση» όπως την αποκαλώ, θέλω να την φανταστείτε λίγο

Related Articles

Back to top button