ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Με ευλάβεια τελέστηκε η Ιερά Πανήγυρις της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Σκάλωμα Φωκίδας

 Μεγάλος αριθμός ευσεβών πιστών από τις γειτονικές περιοχές, το Σκάλωμα, την Ναύπακτο, τον Μαραθιά, το Μοναστηράκι και την Πάτρα είχε κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Ναού κατά την πρωϊνή Θεία Λειτουργία.

 

 

 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, παρουσία πλήθους ευλαβών προσκυνητών εορτάστηκε σήμερα 6 Αυγούστου η ετήσια πανήγυρις του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Σκάλωμα Φωκίδας.  Τον όρθρο και την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Μάρκου Ευαγγελιστή   Μοναστηρακίου Δωρίδας  πατήρ Γεώργιος Παπανδρέου.

 Μεγάλος αριθμός ευσεβών πιστών από τις γειτονικές περιοχές, το Σκάλωμα, την Ναύπακτο, τον Μαραθιά, το Μοναστηράκι και την Πάτρα είχε κατακλύσει τον προαύλιο χώρο του Ναού κατά την πρωϊνή Θεία Λειτουργία. Ο ίσκιος των ψηλών κυπαρισσιών με το δροσερό αεράκι της θάλασσας και ο συνδυασμός του πανέμορφου τοπίου του καταπράσινου βουνού δίπλα στον υπέροχο Κορινθιακό, υπό τους ήχους των ψαλμωδιών προσέφεραν στους προσκυνητές μοναδικά αισθήματα αγαλλίασης και ευφροσύνης.

 Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και αφού ο Ιερέας διένειμε σε όλο το εκκλησίασμα αντίδωρο και άρτο, ευχήθηκε χρόνια πολλά και ευλογημένα σε όλους, ιδιαιτέρως σε όσους και όσες εορτάζουν τη σημερινή. Εν συνεχεία, ευλογήθηκαν οι απαρχές της αμπέλου κατά το έθιμο και μοιράστηκαν στους ευσεβείς πιστούς καρποί σταφυλιών όπως παραδοσιακά γίνεται στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος. Ευχή όλων ήταν να πάει καλά η φετινή σοδειά.

 Χθες, εσπέρα Κυριακής 5 Αυγούστου, παραμονή της εορτής του Σωτήρος Χριστού, εψάλη Μέγας Εσπερινός μεθ΄αρτοκλασίας ενώ σήμερα το απόγευμα, στον Ιερό Ναό θα διαβαστεί Ιερά Παράκληση ώρα 7 μ.μ.

 Χρόνια πολλά και καλά σε όλον τον κόσμο!

Σας παρακαλούμε για την δημοσίευση  και  σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Related Articles

Back to top button
Close
Close