ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Μαρίνες και φουρτούνες

Γράφει για το npress.gr ο Νίκος Δημητρόπουλος

Με πρωτοφανή προχειρότητα χειρίζεται η νέα δημοτική αρχή του κ. Γκίζα σοβαρά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη του τόπου. Είναι γνωστό σε αυτή την θνησιγενή σύμπραξη που δημιούργησε, ότι τον τομέα του λιμενικού ταμείου της Ναυπάκτου τον ανέθεσε στη ΑΔΚΝ με επικεφαλής τον κ. Μπουλέ ο οποίος στο γραπτό απολογισμό του ως απερχόμενος δήμαρχος το 2014 αναφέρει: 

“Η Μαρίνα Ναυπάκτου είχε ένα άγονο διαγωνισμό επί της δημοτικής αρχής Παπαθανάση. Μετά από επαφές που είχαμε με αρμόδιους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς φαίνεται ότι το μέγεθος της σχεδιασθείσης Μαρίνας σε συνδυασμό με το κόστος του έργου είναι εκτός των σημερινών οικονομικών και τεχνικών δεδομένων και ως εκ τούτου το όλο σχέδιο πρέπει να αναθεωρηθεί. Οι περιβαλλοντικοί όροι για το έργο έληξαν το 2009.  “

Επίσης το προεκλογικό προγραμμα του 2019 της παραταξης του κ. Μπουλέ αναφέρεται: ΑΔΚΝ_ Το όραμά μας για το παραλιακό μέτωπο της Ναυπακτίας – Empros News «Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε: Τη συμπλήρωση της μελέτης για το τουριστικό καταφύγιο, λαμβάνοντας υπόψη την οδηγία του 2016 στο Εθνικό Πλαίσιο Υδάτων για τη διαχείριση υδάτων καθώς και την οριοθέτηση του Σκά στο πλαίσιο ενός συνολικότερου σχεδιασμού (Master Plan) της Χερσαίας Ζώνης Λιμένα Ναυπάκτου με σκοπό την δημιουργία ενός νέου αναπτυξιακού πόλου του Δήμου. Αυτός ο αναπτυξιακός πόλος θα φέρει άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας, υποδομές που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και επισκεπτών, χώρους πρασίνου, αναψυχής και εστίασης και ασφαλώς απαραίτητες θέσεις πρόσδεσης σκαφών αλλά και θέσεων διαχείμασης αυτών.»

Με βάση αυτά θα περίμενε κανείς να συνεχίσει  η νέα δημοτική αρχή και να αναζητηθούν οι υπολειπόμενοι πόροι για το καταφύγιο του οποίου έχουν ολοκληρωθεί οι περισσότερες μελέτες και έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα interreg από την προηγούμενη δημοτική αρχή μέσω της Περιφέρειας που το ενέταξε και στον στρατηγικό της σχεδιασμό. 

Αντίθετα  το λιμενικό ταμείο με πρωτοβουλίες του  κ. Μπουλέ  προχώρησε σε απερίσκεπτες ενέργειες  ανάκλησης του καταφυγίου,  με σκοπό δήθεν να δημιουργηθεί μαρίνα στο μέλλον  και με τα χρήματα του προγράμματος να γίνει ένα μικρό αγκυροβόλιο στη θέση της Βαριάςανοίγοντας καινούργιες πληγές στο θαλάσσιο μέτωπο και στην περιουσία του Δήμου χωρίς φυσικά να γίνει τίποτα από όλα αυτά  και να χαθούν κόποι και χρήματα χρονών.

Και ενώ η βλάβη είναι προφανής και τεράστια για όλους, ο δήμαρχος μη γνωρίζοντας τις έλεγε ο κ. Μπουλές   , βγάζει ο ίδιος δικανικούς και η παράταξή του ανακοινώσεις, εκτιθέμενος ανεπανόρθωτα για   να μας πείσει για μαρίνες και πράσινα άλογα στο μέλλον. Γι αυτά πρέπει να δοθούν εξηγήσεις σε εσάς κ. Δήμαρχε από τον κ. Μπουλέ, εμείς τις ξέρουμε και σας τις είπαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Related Articles

Back to top button