ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Μαραγκόπουλος για Αναπτυξιακό συνέδριο: «Ήρθαν 2 Ιταλοί δήμαρχοι και η δημοτική αρχή Ναυπακίας απουσίαζε»

«Αγκάλιασαν το συνέδριο οι νέοι άνθρωποι …. και δεν το αγκάλιασαν οι γονείς τους ….»

Οι διοργανωτές του Αναπτυξιακού Συνεδρίου Ναύπακτος 2030 την επόμενη μετά το κλείσιμο των εργασιών ήταν καλεσμένοι στο κεντρικό δελτίο του Lepanto TV όπου ο παρουσιαστής κος Σωτήρης Καρέλης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει μαζί τους για τις ηχηρές παρουσίες αλλά και απουσίες, για το περιεχόμενο των ομιλιών, την επόμενη μέρα αλλά και για το πολύ σημαντικό έργο της εθελοντικής ομάδας.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο κος Νίκος Μαραγκόπουλος, εμπνευστής του Ναύπακτος 2030:

Δυστυχώς για άλλη μία φορά φάνηκε ότι και για αυτό αυτός ο τόπος εν γένει πάσχει γιατί δεν έχουμε την ικανότητα και κυρίως δεν την έχουν οι άνθρωποι που παίρνουν αποφάσεις για τον τόπο, τον εκάστοτε τόπο, να αξιολογήσουν για το τι ακριβώς πραγματικά συμβαίνει στην κάθε στιγμή που πρέπει να πάρουν μία απόφαση, ώστε να πάρουν τη σωστή απόφαση. Και για μία άλλη φορά αποδείχθηκε ότι οι ιθύνοντες του τόπου που παίρνουν αποφάσεις ούτε καν αντιλήφθηκαν τι σημαίνει να έρθουν 75 ομιλητές από μία ιδιωτική εταιρία που δεν έχει κανένα όφελος παρά μόνον το συμφέρον για το καλό της πόλης … Κατ’ αρχήν είχαμε δύο Ιταλούς Δημάρχους, το οποίο είναι στο όριο του προσβλητικού. Ήρθαν δύο Ιταλοί Δήμαρχοι με δικά τους έξοδα στη Ναύπακτο να συμμετάσχουν στις εργασίες και η δημοτική αρχή, οποιαδήποτε, εγώ δεν μένω σε ονόματα, έχω μείνει έκπληκτος το πώς είναι δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο. Είμαι Αθηναίος 45 χρόνια, είμαι 1 χρόνο στη Ναύπακτο, πραγματικά αυτό είναι κάτι που δεν το είχα ξαναβιώσει στην καριέρα μου που είναι αρκετά μεγάλη και σημαντική, είναι τρομερό, ότι ήρθαν δύο δήμαρχοι με δικά τους έξοδα και δεν υπήρχε κάποιος επίσημος, δηλαδή ο μοναδικός ήταν ο κ. Λουκόπουλος και τον ευχαριστώ και προσωπικά, εγώ δεν τον ξέρω τον άνθρωπο, αλλά με πήρε τηλέφωνο και μου λέει ότι αυτό που κάνεις για τον τόπο μας είναι πολύ σημαντικό σας ευχαριστούμε, τι μπορούμε να κάνουμε για να βοηθήσουμε. Αυτό και μόνο που το άκουσα από κάποιον που δεν είναι αυτή τη στιγμή στα πράγματα να μου επιτραπεί η έκφραση και κανένας από τους decision makerτης πόλης που είναι στα πράγματα δεν σηκώθηκε να έρθει να γνωρίσει αυτούς τους ανθρώπους, να πει ποιες είναι οι ανάγκες του δήμου, τα προβλήματα, τι μπορούν να αποκομίσουν από όλους αυτούς τους ανθρώπους.

Ο κος Θάνος Παγώνης, Διευθύνων Σύμβουλος της Plan Consulting Group εταιρίας διοργάνωσης του συνεδρίου επισήμανε:

Ο κ. Νταουσάνης ο πρώην Δήμαρχος την προηγούμενη μέρα του συνεδρίου, την Παρασκευή είπε και μάλιστα ζωντανά στον Alpha ότι όλοι οι αυτοδιοικητικοί ανεξαρτήτου παρατάξεως θα πρέπει να πάρουν από αυτό το συνέδριο τις τοποθετήσεις και τις θέσεις που θα βάλουν οι ομιλητές και να τις έχουν ως οδηγό μέχρι το 2030 που θα κάνουν ταμείο. Αυτή ήταν πολύ σοφή τοποθέτηση.

Τέλος ο κος Μαραγκόπουλος ανέφερε:

Είναι λυπηρό για τους πολίτες και την πόλη στα όρια κατ΄ εμέ και να μου επιτραπεί η έκφραση του ντροπιαστικού γιατί εκπροσωπούνται αυτοί οι άνθρωποι αλλά το συνέδριο δεν το επηρέασε καθόλου……

…….. Όταν ωριμάσουν οι άνθρωποι οι οποίοι αποφασίζουν ποιοι τους εκπροσωπούν τότε θα γίνει. Δηλαδή δεν εξαρτάται πέρα από τον ίδιο τον κόσμο που η τύχη του είναι στα χέρια του. 

Κλείνοντας ο κος Μαραγκόπουλος αναφέρθηκε στην ανάπτυξη ενός επιστημονικού κέντρου στην πόλη της Ναυπάκτου, το οποίο θα ασχολείται με θέματα τεχνητής νοημοσύνης και ηθικής. Την μεγάλη αυτή πρωτοβουλία του 16χρονου υπότροφου Harvard University Αδριανού Μπότσιου μαζί με την Ι.Μ. Μεταμορφώσεως Σωτήρος, έχει την ένθερμη υποστήριξη του Εκπαιδευτικού Ομίλου Ξυνή. Δεν παρέλειψε τέλος να ενημερώσει το κοινό για τα πρώτα επιχειρηματικά βραβεία Ναυπάκτου στις 31/5/2024  

Related Articles

Back to top button