ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Λουκόπουλος για Τσουκαλά: «Τι είχες Ντίνο, τι είχα πάντα»

«Τι είχες Ντίνο, τι είχα πάντα!» αναφέρει στον τίτλο η ανακοίνωση/ανάρτησηFB της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, μετά την ανάρτηση του αντιδημάρχου Ναυπακτίας Ντίνου Τσουκαλά για το 3ο δημοτικό σχολείο.

Δείτε την ανακοίνωση:

Κατά παράφραση της σχετικής παροιμίας, επανερχόμαστε για τρίτη φορά σχετικά με το οικόπεδο που αγοράστηκε για την ανέγερση του 3ου Δημοτικού σχολείου με αφορμή ανάρτηση-ανακοίνωση, αυτή την φορά του κ. Τσουκαλά. Διότι όπως φαίνεται, ο αντιδήμαρχος με τις φωτογραφίες που ανάρτησε από την ευρύτερη περιοχή, ανέδειξε τις παραλείψεις και τα λάθη της δημοτικής αρχής, που για άλλη μια φορά, δεν φρόντισε έγκαιρα τον καθαρισμό των ρεμάτων!

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν ότι η διαδικασία αγοράς τουεν λόγω χώρου για την ανέγερση νέου κτηρίου που να εξυπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες  μαθητών και εκπαιδευτικών, ξεκίνησε το 2009   και εγκρίθηκε από το ΣΧΟΠ Ν. Αιτωλοακαρνανίας χωρίς να συνεχιστεί περαιτέρω η διαδικασία. Επανήλθαμε το 2016 και έως το 2019, έγιναν πλήθος ενεργειών  οι οποίες είχαν όλες τις εγκρίσεις και αδειοδοτήσεις, από όλες τις υπηρεσίες  και γι αυτό  άλλωστε  κλιμακωτά συνεχίστηκαν.

Το 2018  (ΦΕΚ 2686/Β/6-7-2018 ,μετά την αγορά του οικοπέδου το 2016) δημοσιεύτηκε η έγκριση του  σχεδίου διαχείρισης κινδύνων πλημύρας του υδατικού διαμερίσματος Δυτικής Στερεάς Ελλάδας που ανήκουμε και απαιτείτο η γεωλογική μελέτη του οικοπέδου να συμπεριλάβει και μέτρα για πιθανές, δυνητικέςπλημμύρες σε βάθος 50ετίας και έτσι έγινε.  Η μελέτηαυτή προβλέπει α)επίχωση  του οικοπέδου 1,5 μέτρο από το φυσικό έδαφος και ανύψωση του δαπέδου κατά 60 πόντους από το διαμορφωμένο. β)κατάργηση αποστραγγιστικού αύλακος εντός του οικοπέδου. γ)ενίσχυση περιμετρικών τάφρων αποστράγγισης του γηπέδου. Η μελέτη ελέγχθηκε και εγκρίθηκε το 2019 από την Γενική Διεύθυνση Χωροταξίας  και Περιβάλλοντοςτης Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου.

Επί πλέον η ίδια μελέτη ελέγχθηκε και εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Υδάτων Δυτικής Ελλάδας η οποία πρόσθεσε στις παρατηρήσεις της ότι, κατά την διάρκεια έκδοσης της άδειας να συνταχθεί επί πλέον μελέτη για τον ακριβή τρόπο κατασκευής των ανωτέρω περιμετρικών τάφρων και κυρίως απαραίτητη προϋπόθεση για όλα είναι να καθαριστεί το ανώνυμο υδατόρεμα νότια της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου   ώστε να αποκατασταθεί  η δυνατότητα παροχέτευσης πλημμυρικών ροών. Οι καθαρισμοί των τάφρων και του ρέματος είναι προφανές ότι πρέπει να γίνονται και τώρακαι πάντα και όχι να αφήνονται να πλημμυρίζουν όπως έγινε αυτές τις μέρες.

´Τέλος  εμείς αντιπαρερχόμενοι τις άσχετες και ανέξοδες κριτικές   και εφόσον μας επιτρέψει ο Ναυπακτιακός λαός δεσμευόμαστε ότι  θα συνεχίσουμε  από εκεί που σταματήσαμε την προσπάθειά μας  ώστε   να παραδώσουμε σύγχρονο σχολικό κτήριο στους γονείς και τα παιδιά του 3ου  δημοτικού σχολείου.

Σημείωση: Οι φωτογραφίες είναι του οικοπέδου που αγοράστηκε.  Το αναφέρουμε γιατί δεν ξέρουμε που χάθηκε ο Ντίνος μέσα στον «Πούντο» και έβγαζε φωτογραφίες με πελεκάνους. Το λέμε επίσης γιατί τόσα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά όχι μόνο δεν ενδιαφέρθηκε για σχολείο αλλά δεν ρώτησε και κατά που πέφτει το οικόπεδο.
Δείτε εικόνες από το οικόπεδο αλλά και από την γύρω περιοχή, την οποία «φροντίζει» να υποβαθμίζει η δημοτική αρχή:

Related Articles

Back to top button