ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Κουνούπια-Ναύπακτος: Αιχμηρή ανακοίνωση Κοτσανά για ευθύνες της δημοτικής αρχής στον ψεκασμό

Του Ανδρέα Κοτσανά

Τα κουνούπια αλωνίζουν….
η Δημοτική αρχή απουσιάζει και η επιβλέπουσα υπηρεσία στην οποία προΐσταται ο κ.Κοτρωνιάς δεν γνωρίζει ούτε τι περιγράφει η σύμβαση.

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε καθημερινά αποδέκτες δεκάδων παραπόνων και διαμαρτυριών πολιτών που δικαιολογημένα ανησυχούν για το φαινόμενο της έξαρσης των κουνουπιών που παρατηρείται αυτή την εποχή στο Δήμο μας.
Παρόλο που από 19 Μαΐου έχει ανατεθεί και είναι σε ισχύ σύμβαση με ιδιωτική εταιρεία με το ποσό της τάξεως των 8.000€ από το Δήμο Ναυπακτίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών και λήγει στις 30 Οκτωβρίου, η Δημοτική αρχή δεν παρακολουθεί και δεν εφαρμόζει επιμελώς τη σύμβαση που είναι σε ισχύ, η επιβλέπουσα υπηρεσία δεν γνωρίζει σε ποιο κύκλο ψεκασμού βρισκόμαστε κάτι που αποδεικνύεται απο την σημερινή μας επικοινωνία με αποτέλεσμα να βρισκόμαστε στο έλεος των κουνουπιών.

Τέλος κάνουμε έκκληση στη Δημοτική Αρχή για το διάστημα που απομένει μέχρι τη λήξη της συμβάσεως να εντατικοποιηθούν οι ψεκασμοί ώστε να μειωθεί το μέγεθος του προβλήματος για να μην δημιουργηθούν μολυσματικές καταστάσεις τέτοιες που θα θέσουν σε κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία των συμπολιτών μας.

ΥΓ.Παράλληλα υπάρχει σε ισχύ σύμβαση από την Περιφέρεια για την καταπολέμηση κουνουπιών που αφορά όμως τις περιοχές εκτός οικισμών (περιαστικές) και καλό θα ήταν να ενημερωθεί άμεσα για να εντείνει και αυτή τους ψεκασμούς της.

Related Articles

Back to top button