ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Κοτόπουλα Κοντοχρήστος: Στο πλευρό της εταιρείας οι εργαζόμενοι

Μετά την απάντηση του Γρηγόρη Κοντοχρήστου στην χθεσινή ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου, εκδόθηκε ανακοίνωση από τον πρόεδρο των εργαζομένων.

ADS

Δείτε την σχετική ανακοίνωση:

Το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στις ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ Α.Ε. αναγνωρισμένο σωματείο και μέλος του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας, αισθάνεται την υποχρέωση να απαντήσει στην ανακοίνωση που εξέδωσε το εργατικό κέντρο Φωκίδας, την Τετάρτη 25 Μαρτίου 2020, αναφορικά με τις ενέργειες που έχει πραγματοποιήσει για την ασφάλεια και προστασία των εργαζομένων, λόγω της πανδημίας αλλά και για την μη καταβολή ολόκληρης της μισθοδοσίας μηνός Φεβρουαρίου.

Είναι γεγονός οτι οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη χώρα το τελευταίο δεκαπενθήμερο είναι πραγματικά πρωτόγνωρες για όλους μας και το Σωματείο με αίσθημα ευθύνης, συναντήθηκε με τη Διοίκηση της εταιρείας και τον Ιατρό Εργασίας, με συγκεκριμένα αιτήματα, με σκοπό να διαφυλάξει στο μέγιστο βαθμό την υγεία όλων των εργαζομένων.

Τα μέτρα που ζητήθηκαν και εφαρμόστηκαν άμεσα είναι τα εξής:

1. Σε όλες τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, πριν την είσοδο των εργαζομένων, γίνεται προληπτική θερμομέτρηση.

2. Απαγορεύτηκε η είσοδος στις εγκαταστάσεις όλων όσων δεν έχουν επαγγελματική σχέση με την εταιρεία

3. Σε όλους τους χώρους έχουν αναρτηθεί οδηγίες ασφάλειας και προστασίας, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ

4. Σε όλους τους χώρους πραγματοποιείται συνεχώς και πέραν του προβλεπόμενου, ενδελεχής καθαρισμός, σε όλα τα σημεία και τις επιφάνειες

5. Τοποθετήθηκαν σε πολλά καίρια σημεία σταθμοί καθαρισμού χεριών με αντισυπτικό διάλυμα

6. Σταμάτησε το δρομολόγιο μεταφοράς εργαζομένων από το λεωφορείο της εταιρείας, για την αποφυγή συγχρωτισμού πολλών ατόμων σε κινούμενο μέσο μεταφοράς

7. Πάρθηκαν μέτρα προφύλαξης για τους οδηγούς που μεταφέρουν προϊόντα σε σημεία διάθεσης

8. Εφοδιάστηκαν όλα τα καταστήματα που ανήκουν στο δίκτυο της εταιρείας με είδη προστασίας των εργαζομένων αλλά και των πελατών

9. Απαγορεύτηκε η είσοδος στα καταστήματα του δικτύου της εταιρείας άνω των δύο πελατών ταυτόχρονα στους χώρους πώλησης

Με την αγορά αυτή τη στιγμή να καταρρέει και την αγοραστική δύναμη να έχει μειωθεί και να μειώνεται συνεχώς, με τα καταστήματα εστίασης που έκλεισανκαι αποτελούν σχεδόν το 30% του τζίρου της εταιρείας, με τα καταστήματα του δικτύου να εμφανίζουν πτώση στον τζίρο τους που ξεπερνάει το 35%, με το υπόλοιπο πελατολόγιο (κρεοπωλεία, μίνι μαρκετ, κλπ) να έχει την ίδια και μεγαλύτερη πτώση στον τζίρο τους, η εταιρεία εμφανίζει μία σαρρωτική πτώση στις πωλήσεις που πραγματοποιεί, της τάξεως του 60%.

Από την άλλη μεριά, οι προμηθευτές ζητούν άμεσα την καταβολή μετρητών για οποιαδήποτε αγορά που πραγματοποιεί η εταιρεία (ζωοτροφές, Α’ ύλες, κ.λ.π), με αποτέλεσμα να υπάρχει οικονομικό αδιέξοδο.

Μετά από αυτές τις εξελίξεις, η Διοίκηση προχώρησε τη Δευτέρα 23/3 σε μερική καταβολή της μισθοδοσίας Φεβρουαρίου, με στόχο την κάλυψη της υπόλοιπης μισθοδοσίας το συντομότερο δυνατόν.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης, ζητήσαμε και πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τη Διοίκηση, όπου αφού ακούσαμε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, πήραμε τις εξής διαβεβαιώσεις για τα παρακάτω:1. Θα γίνει προσπάθεια για καταβολή του υπόλοιπου ποσού έως και τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας2. Το Δώρο Πάσχα θα καταβληθεί ακέραιο στην προβλεπόμενη ημερομηνία που ορίζει ο νόμος

Επίσης, βλέποντας όλα τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί αλλά ανησυχώντας παράλληλα και για το άμεσο μέλλον, αφού δεν γνωρίζει κανείς το τι μέλλει γεννέσθαι με την πανδημία και τις περαιτέρω οικονομικές επιπτώσεις που θα έχει σε όλους μας και κατ’ επέκταση και στην εταιρεία που εργζαζόμαστε, ζητήσαμε να μάθουμε τα σχέδια που έχει η Διοίκηση για το άμεσο μέλλον αναφορικά με τις θέσεις εργασίας, αν συνεχιστεί αυτή η μεγάλη πτώση στις πωλήσεις.

Η απάντηση που λάβαμε είναι ότι, η Διοίκηση έχει ως κύριο μέλημα να διαφυλάξει και τις 200 και πλέον θέσεις εργασίας, για αυτό και μέχρι σήμερα δεν έχει προχωρήσει σε καμία απόλυση ή περικοπή ωρών, παρόλο την οικονομική ζημιά που υφίσταται.

Παρόλα τα παραπάνω και τις απαντήσεις της Διοίκησης, το Σωματείο μας, πρότεινε και έγινε αποδεκτό, να πραγματοποιηθεί συνάντηση με τον Πρόεδρο του Εργατουπαλληλικού Κέντρου Ναυπακτίας & Δωρίδας και των τριών μερών (Διοίκησης εταιρείας, Σωματείου και Προέδρου εργατικού κέντρου), προκειμένου να συζητήσουμε όλοι μαζί για τα νέα δεδομένα που έχουν προκύψει και να παρθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις, με γνώμονα πάντα την προστασία όλων των εργαζομένων αλλά και τη βιωσιμότητα της επιχείρησης.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου                                   Ο Γενικός Γραμματέας

     Βιντζηλαίος Μάνος                                              Ξυθάλης Βαγγέλης

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker