ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

ΚΕΔΝ: Με δικαστικό επιμελητή οι απολύσεις των εργαζομένων

Έκπληκτοι οι 4 εργαζόμενοι στην ΚΕΔΝ Ναυπάκτου έλαβαν χθες τις απολύσεις τους με…δικαστικό επιμελητή!

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην εταιρεία τα 3 τελευταία χρόνια όπου κατά γενική ομολογία, δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για τα ΚΔΑΠ και η απόλυσή τους ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία!

Η απόφαση που πήρε η ΚΕΔΝ προχθές, βασίστηκε στην εισήγηση της νομικής υπηρεσίας του δήμου Ναυπακτίας, μετά την γνωμοδότηση του ΑΣΕΠ. Οι εργαζόμενοι πλέον, παρότι έχουν διαμορφώσει την ζωή τους γύρω από την εταιρεία, μένουν εν μέσω πανδημίας άνεργοι με την άμεση ανάγκη για εργασία, αφού δεν τους δόθηκε καθόλου πίστωση χρόνου.

Η άποψη του Γιώργου Σιαμαντά στο διοικητικό συμβούλιο ο οποίος και μειοψήφισε, ήταν να σταλεί ερώτημα στην αποκεντρωμένη και ανάλογα με την απάντηση να παρθούν οι όποιες αποφάσεις. Αυτή η άποψη δεν έγινε δεκτή και οδηγηθήκαμε στην άμεση απόλυση των εργαζομένων.

Αξίζει πάντως να πούμε πως η απόφαση της ΚΕΔΝ είναι πρωτοφανής, αφού δεν συνηθίζεται να οδηγούμαστε σε τέτοιες ακραίες αποφάσεις. Τώρα, η ΚΕΔΝ βρίσκεται με μειωμένο προσωπικό σε κομβικές θέσεις, αφού δεν μπορεί να προσλάβει ούτε καν την υποψήφια που έκανε την ένσταση.

Αν κάποιοι φταίνε πάντως για την λάθος διαδικασία, σίγουρα δεν είναι οι εργαζόμενοι, οι οποίοι απλά αποδέχτηκαν την πρόσληψή τους και εργάζονται κανονικά. Είναι δε σχεδόν βέβαιο πως θα προσφύγουν στην δικαιοσύνη για την άδικη όπως χαρακτηρίζουν απόφαση, με πολλούς νομικούς να υποστηρίζουν πως θα δικαιωθούν, αλλά μετά από κάποιο διάστημα.

edit: Σύμφωνα με πληροφορία από την εταιρεία, οι 4 εργαζόμενοι ζήτησαν οι ίδιοι να σταλεί με δικαστικό επιμελητή, καθώς αρνήθηκαν την απόφαση και δεν την υπέγραψαν.

Related Articles

Back to top button