ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Καταπέλτης ο Κοτσανάς κατά δημοτικών υπαλλήλων: “Τραγική ενέργεια η αποστολή των ειδοποιητηρίων παραμονές Χριστουγέννων” (Βίντεο)

Έντονα επικριτικός κατά δύο δημοτικών υπαλλήλων της οικονομικής υπηρεσίας, για την απόφασή τους να αποστείλουν ειδοποιητήρια παραμονές Χριστουγέννων, ήταν στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ο αντιδήμαρχος Ανδρέας Κοτσανάς, χρεώνοντας σε αυτούς την ευθύνη για την αποστολή τους.

Έκανε λόγο για εξάντληση αυστηρότητας από την δημοτική αρχή. Ανέφερε μάλιστα πως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που δεν είχαν κάνει τίποτα σε προηγούμενες δημοτικές αρχές, εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στην διοίκηση Λουκόπουλου.

Ιδιαίτερη αίσθηση μάλιστα έκανε η πρότασή του για διεξαγωγή ΕΔΕ, ώστε να δούμε τι έχουν κάνει οι υπάλληλοι τα προηγούμενα χρόνια και ποιες υποθέσεις έχουν παραγραφεί. “Πρέπει επιτέλουν κάποιοι να πληρώσουν“, ανέφερε σε έντονο τόνο.

Η επίκληση από πλευράς υπηρεσιακών παραγόντων ότι εφαρμόζουν το νόμο είναι αίολη, δεν είναι βάσιμη, είναι ένα πρόσχημα να κάνουν μεμονωμένες κινήσεις όπως κάνουν αυτοί που πλέον διοικούν την Ελλάδα με αποτέλεσμα η δημοτική αρχή να τελεί υπό αίρεση, όταν ένας ταμίας του δήμου, ένας μεσαίου βεληνεκούς υπαλληλος έχει αυτή την δικαιοδοσία να λέει πως εκτελεί καθήκοντα διευθυντή ΔΟΥ. Δεν είμαστε ένας δήμος που ανήκει στους υπερχρεωμένους δήμους και που οι υπάλληλοι έχουν την δυνατότητα να προχωράνε σε τέτοιες ενέργειες“, είπε συγκεκριμένα και συνέχισε λέγοντας: “Έχουμε δύο υπηρεσιακούς παράγοντες που έχουν ιστορία στον δήμο, ο κ. Παπαγεωργίου είναι 15 χρόνια στον δήμο και 5 στην οικονομική υπηρεσία και ουδέποτε προέβη σε ανάλογη ενέργεια με άλλες δημοτικές αρχές και ήρθε τώρα να εξαντλήσει τη νομοθεσία ενώ ο κ. Φουσέκης που εκτελεί χρέη ταμεία πλέον και μας έφερε συσσωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές που δεν θέλω να τις κατονομάσω και τώρα αυτοί οι δύο υπάλληλοι που έπρεπε να είχαν πάει για παράβαση καθήκοντος, εξαντλούν την αυστηρότητά τους στην διοίκηση Λουκόπουλου και απέστειλαν τα ειδοποιητήρια χωρίς να μας ενημερώσουν. Εγώ κάλεσα άμεσα όταν ενημερώθηκα για το ζήτημα Εκτελεστική Επιτροπή του δήμου όπου προσκλήθηκαν όλοι οι αντιδήμαρχοι και ο δήμαρχος και πήραμε αστραπιαία απόφαση για ακατάσχετο από 0-300 ευρώ και να σταλούν τα ειδοποιητήρια μόνο στις υποθέσεις εκείνες που θα πήγαιναν για παραγραφή. Ομως δυστυχώς, τα ειδοποιητήρια είχαν φύγει, είχε διαλυθεί ο κοινωνικός ιστός, επικοινωνιακά δεν το χειριστήκαμε σωστά.

Ήταν λάθος που πήγαμε οριζόντια για 20 χρόνια πίσω και στείλαμε ειδοποιητήρια. Οφειλόμενη ενέργεια ήταν μόνο για τα χρόνια ’97, ’98, ’99 και μόνο για εκείνες τις περιπτώσεις έπρεπε να σταλούν τα ειδοποιητήρια. Το ότι στείλαμε οριζόντια για όλα τα χρόνια είναι μια τραγική ενέργεια και πρέπει να καταδικαστεί απο το δημοτικό συμβούλιο.

Related Articles

Back to top button