ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

“Καρφιά” Κλεπαϊτών για την αυριανή συνέντευξη Δέδε

Με μια αιχμηρή ανακοίνωση ο σύλλογος Κλεπαϊτών “υποδέχεται” στην αυριανή παρουσία στο νομό, τον ΓΓ υποδομών, Γιώργο Δέδε.

Σε ανακοίνωση του συλλόγου του χωριού γίνεται εμφανής η αγανάκτιση των κατοίκων σχετικά με την κατολίσθηση που έπληξε το Φεβρουάριο του 2015 την Κλεπά. Ο σύλλογος κατηγορεί τις αρμόδιες αρχές και τους υπεύθυνους ότι έχουν αφήσει το χωριό αβοήθητο και καμία ενέργεια δεν έχει γίνει, αντιθέτως, η κατάσταση έχει χειροτερεύσει καθώς πολλά σπίτια κρίθηκαν ακατοίκητα.

Η ανακοίνωση αυτή εξεδόθη με αφορμή την την επικείμενη συνάντηση του ΓΓ Υποδομών με αρμόδιους της Περιφέρειας.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

Την Πέμπτη το απόγευμα αναμένεται να παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη τύπου στα γραφεία της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, ο Γενικός Γραμματέας Υποδομών Γιώργος Δέδες και ο Αιτωλοακαρνάνας διευθυντής του γραφείου του Υπουργού Χ. Σπίρτζη, Σταύρος Καραγκούνης, από κοινού με τον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα και την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Χρ. Σταρακά.
Σύμφωνα με πληροφορίες η συνάντηση πάει για το απόγευμα γιατί θα έχει κι άλλες… επισκέψεις αξιωματούχων τις κυβέρνησης την ίδια μέρα το πρωί ο κ. Κατσιφάρας.
Οι πληροφορίες από το υπουργείο Υποδομών λένε πως πρόκειται να προβούν σε σημαντικές εξαγγελίες σχετικά με έργα υποδομών που αφορούν την Αιτωλοακαρνανία και θα δώσουν λύση σε χρόνια ζητήματα της περιοχής.

Πέρασαν τρεις καλοκαιρινοί περίοδοι από την μεγάλη κατολίσθηση, 1-2-2015, στην εγκαταλελημένη από τις αρμόδιες αρχές Κλεπά της Ορεινής Ναυπακτίας. Κανένα έργο για την αντιμετώπιση του φαινομένου και στήριξης του υπόλοιπου οικισμού για την ασφάλεια των κατοίκων, δεν έγινε. Σήμερα, εκτός από την πλήρη καταστροφή πολλών σπιτιών κατά την κατολίσθηση και επειδή το φαινόμενο είναι ενεργό, μερικά σπίτια κρίθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες ακατοίκητα,άλλα επικίνδυνα και κατεδαφίζονται. Έλεος !!!!!

Related Articles

Back to top button
Close
Close