ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Καρακώστας για πεζοδρόμια: Που έχουμε μπλέξει;

Στον χορό των επικριτικών αναρτήσεων για την δημοτική αρχή από μέλη της Ενωτικής Πρωτοβουλίας, μετά την απόφαση για μεταφορά των χρημάτων από τα πεζοδρόμια σε αγορά οχημάτων καθαρισμού, μπήκε ο πρωπην αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Κώστας Καρακώστας.

Δείτε την ανάρτησή του:

ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΛΕΞΕΙ;

Με δικαιολογίες της πλάκας, η σύμπραξη των τριών παρατάξεων στον δήμο Ναυπακτίας μας ανακοίνωσε ότι δεν μπορούν να ολοκληρώσουν την μελέτη και να υλοποιήσουν την συνέχεια των πεζοδρομίων μέχρι το Ξηροπήγαδο και στην οδό Θέρμου. (Υπάρχει η αδειοδότηση και τα χρήματα για έργο κοντά στο 1.200.000 ευρώ από το πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ, απομένει η συμπλήρωση των μελετών). Αγνόησαν την εισαγγελική εντολή για κατασκευή πεζοδρομίων αφού είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος για ατυχήματα.
Παραδέχθηκαν ότι δεν μπορούν να συνεχίσουν τον προγραμματισμό της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου που προέβλεπε την άμεση δημοπράτηση του έργου. Προτίμησαν να πάρουν τα χρήματα για την κατασκευή του πεζοδρομίων αλλά και για την συνέχιση του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού και να τα χρησιμοποιήσουν για την αγορά απορριμματοφόρων και πλυντηρίου. Προφανώς αυτό τους είναι πιο εύκολο. Αγνόησαν την πρόταση της αντιπολίτευσης, που ήθελε να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο των πεζοδρομίων και τα απορριμματοφόρα να αγοραστούν, άμεσα και αυτά, με ευνοϊκό πρόγραμμα δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Παρεμπιπτόντως το κόστος της αποπληρωμής του δανείου θα ήταν μικρότερο κατά πολύ από το σημερινό κόστος συντήρησης των οχημάτων.
Αγνόησαν την πρόταση της αντιπολίτευσης, που ήθελε να δημοπρατηθεί άμεσα το έργο των πεζοδρομίων και τα απορριμματοφόρα να αγοραστούν, άμεσα και αυτά, με ευνοϊκό πρόγραμμα δανεισμού από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.
Για όλα αυτά δεν ρώτησαν καν τις κοινότητες στις οποίες αφορά το έργο (Ναύπακτος, Ξηροπήγαδο κλπ).
Παράλληλα θέτουν σε άμεσο κίνδυνο τον Χωροταξικό Σχεδιασμό (πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε 10 μήνες), πράγμα που σημαίνει ότι η Δ.Ε. Ναυπάκτου θα βρεθεί πολεοδομικά 20 χρόνια πίσω, με τεράστια προβλήματα στην ανάπτυξή της, αφού θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή το Γ.Π.Σ. με άλλες προδιαγραφές και παραδοχές. Για να μην πούμε πως θα πάνε χαμένα τα χρήματα που έχουμε δώσει από το 2002 μέχρι τώρα.
Κι αναρωτιέται κανείς.
Που έχουμε μπλέξει;
Μήπως τώρα έχουν σειρά να μην υλοποιηθούν κι άλλα προγραμματισμένα έργα;
Μήπως αντιμετωπίζουν φοβικά την πενταετία της δημοτικής αρχής Λουκόπουλου στον δήμο Ναυπακτίας ή θέλουν να τιμωρήσουν την Ναύπακτο γιατί ψήφισε τον Τάκη Λουκόπουλο ξανά;
Τόσο νωρίς οι καλές προθέσεις της νέας δημοτικής αρχής καταποντίστηκαν στην θάλασσα του πολιτικαντισμού και της ανικανότητας; Θα μείνουν να επαίρονται για το ότι έκοψαν εκείνο το κλαδί στην Γαβρολίμνη;

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker