ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Η «βόμβα» Λουκόπουλου που τάραξε τα νερά και σφύριξε την προεκλογική αναμέτρηση στην Ναυπακτία

Έντεκα μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και η πρώτη «βόμβα» έσκασε από την Ενωτική Πρωτοβουλία. Με μια λιτή ανακοίνωση, ο πρώην δήμαρχος Τάκης Λουκόπουλος, έκανε γνωστό πως θα διεκδικήσει και πάλι τον δήμο Ναυπακτίας.

npress newsroom

Μόνο που αυτή την φορά, ο άνθρωπος που τον έσπρωξε να μπει στην πολιτική και να ασχοληθεί με τον δήμο, εκείνος που τον περισσότερο χρόνο του, τον αφιέρωνε να κάνει την Ναύπακτο καλύτερη, ο Κώστας Καρακώστας, δεν είναι μαζί μας. Έφυγε χτυπημένος από την πανδημία, λίγο πριν εμφανιστούν τα εμβόλια και άφησε δυσαναπλήρωτο κενό στα τοπικά πράγματα! Έτσι, η Ενωτική Πρωτοβουλία, έχασε τον πιο πολύτιμο «παίχτη» της!

Όμως, και ο Τάκης Λουκόπουλος, σύμφωνα με την δική μας έρευνα, δεν είναι πια ο ίδιος! Το 2014, πήρε τα ηνία του δήμου, παρότι δεν είχε καμία σχετική εμπειρία, μετά από παρότρυνση των στενών του ανθρώπων- κυρίως του Κώστα-που έβλεπαν στο πρόσωπό του, έναν ικανό επαγγελματία και ένα «καθαρό» πολιτικό! Και πράγματι, αυτό το «καθαρός» πολιτικός, το έχει διατηρήσει ακόμα και μετά την θητεία του. Χαίρει απόλυτης εμπιστοσύνης τόσο από οπαδούς, όσο και από αντιπάλους! «Ο Τάκης δεν έφαγε, αλλά κάποιοι γύρω του έφαγαν» είναι το χειρότερο που μπορείς να ακούσεις από τους εχθρούς του! «Καθαρός», «αμόλυντος» που δεν «πήρε» αλλά «έδωσε». Αυτό όμως, είναι το δεύτερο συγκριτικό του πλεονέκτημα, στην μάχη για τις εκλογές του 2023. Το πρώτο, είναι αναμφισβήτα, το πλούσιο έργο που έκανε και όσα έφερε στον δήμο Ναυπακτίας! 83 εκ. ευρώ, που διεκδίκησε και έφερε στον δήμο, δεν το λες και μικρό κατόρθωμα για έναν δήμο 20.000 κατοίκων!

Το 2019, παρότι είχε μια πλούσια θητεία, ο Τάκης Λουκόπουλος, «χτυπήθηκε» από το σχέδιο «Βαριοπούλα»! Ένα σχέδιο ανατροπής του που κάποιοι εκ των έσω οργάνωσαν, όταν εκείνος τους ανακοίνωσε πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος! Εκεί, φάνηκε και η πολιτική του απειρία στους «πολιτικαντισμούς»! Ο δήμαρχος και ο εκάστοτε πολιτικός δεν αρκεί να κάνει έργα και να φέρνει χρήματα, πρέπει να μπορεί να διαχειριστεί και το πολιτικό προσωπικό! Και εκεί ο Λουκόπουλος δεν το χειρίστηκε σωστά! Δεν «είδε» το σχέδιο ανατροπής του και δεν πήρε νωρίτερα μέτρα! Όμως εκείνο το σχέδιο τον πείσμωσε και παρότι είχε ανακοινώσει πως δεν θα είναι υποψήφιος, μπήκε ξανά μπροστά. Παρόλα αυτά όμως, το 49% που έλαβε χωρίς τα βασικά του στελέχη, δείχνει την αποδοχή που έχει στην τοπική κοινωνία! Μια αποδοχή που πλέον καταγράφεται και στις δημοσκοπήσεις!

Την τωρινή του απόφαση, ο πρώην δήμαρχος δεν την πήρε αβίαστα. Αναζητούσε από καιρό διάδοχο στην παράταξή του από την νέα γενιά! Όμως ούτε ενδιαφέρον υπήρχε, ούτε πρόσωπο με τα κατάλληλα χαρακτηριστικά! Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, ο Τάκης Λουκόπουλος, αντί για ένα νέο πρόσωπο επικεφαλής, αποφάσισε να φέρει μια ολόκληρη γενιά στο προσκήνιο! Το ψηφοδέλτιο του, όπως μας λένε άνθρωποι του στενού περιβάλλοντός του, θα έχει τον χαρακτήρα της ανανέωσης και της εμπειρίας! «Θα δείτε πολλά νέα πρόσωπα που θα σας αφήσουν άφωνους» μας είπε στενός του συνεργάτης.

Μια απόφαση που εξέπληξε πολλούς και κυρίως τον σημερινό δήμαρχο, ο οποίος ήλπιζε να έχει άλλο πρόσωπο ως αντίπαλο. Παρότι η διαρροή από την πλευρά της δημοτικής αρχής κάνει λόγο για «πανηγυρισμούς», εν τούτοις στην πραγματικότητα υπάρχει έντονος προβληματισμός, κάτι που έχει οδηγήσει τον δήμαρχο σε προεκλογική στρατηγική! Ήδη με στρατηγείο το δικηγορικό του γραφείο, άρχισε επαφές με προέδρους και στελέχη για τις επερχόμενες εκλογές. Το ίδιο αναμένεται να κάνει και ο πρώην δήμαρχος σύντομα.

Έτσι λοιπόν, στις ερχόμενες εκλογές, θα έχουμε πιθανότατα την ρεβάνς του 2019! Κάποιοι λένε πως ο Τάκης, θα σηκώσει το βάρος της εκλογικής μάχης και θα το κάνει για τον Κώστα! Κάποιοι άλλοι, πως το κάνει για να «ξηλώσει» ένα παρα-σύστημα γύρω από τον δήμο. Εκείνο το σύστημα που τον ανέτρεψε. Ο ίδιος, λέει πως θέλει να ολοκληρώσει το έργο που άφησε!

Εμείς ελπίζουμε να δούμε μια όμορφη προεκλογική εκστρατεία με γόνιμες αντιπαραθέσεις και να έρθουν στην επιφάνεια ωραίες ιδέες που θα μετασχηματίσουν την πόλη που τόσο το έχει ανάγκη!

Related Articles

Back to top button