ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Η βασίλισσα της Ισπανίας στην έκθεση για την ναυμαχία της Ναυπάκτου

Την έκθεση για την ναυμαχία της Ναυπάκτου, επισκέφτηκε σήμερα η βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία, μετά από πρόσκληση του Πρέσβη της Ισπανίας

«Η σημερινή επίσκεψη της Βασίλισσας Σοφίας της Ισπανίας στην Έκθεση «Ναύπακτος 1571» του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου αποτελεί μία από τις κορυφαίες στιγμές των Επετειακών Εορτασμών των 450 ετών από τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου» αναφέρει στο μήνυμά του ο δήμαρχος της πόλης.

Η βασίλισσα εξέφρασε το θαυμασμό της για την Έκθεση, αλλά και την έντονη επιθυμία της να επισκεφθεί τη Ναύπακτο μετά από την πρόσκληση του δημάρχου Βασίλη Γκίζα.

Στο περιθώριο της συνάντησης, ο δήμαρχος έδωσε στη Βασίλισσα Σοφία το Αναμνηστικό του Δήμου Ναυπακτίας που δημιουργήθηκε ειδικά για την Επέτειο των 450 ετών, καθώς και το έργο “Tormenta” (=θαλασσοταραχή στα ισπανικά) του καλλιτέχνη Κωνσταντίνου Πολυζώη, έναν πίνακα που αποτυπώνει την ένταση της μάχης που δόθηκε στη θάλασσα.

Την ξενάγηση στην Έκθεση πραγματοποίησε η Διευθύντρια του Μουσείου Αικατερίνη Δελλαπόρτα. Παρόντες ήταν η Πριγκίπισσα Ειρήνη, ο Πρέσβης της Ισπανίας στην Αθήνα Enrique Viguera Rubio, υψηλόβαθμα στελέχη της Ισπανικής Πρεσβείας, ισπανοί αξιωματούχοι και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δ.Ναυπακτίας Ντίνος Τσουκαλάς.

Related Articles

Back to top button