ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Η Συνεργασία Πολιτών απαντάει για την…συναγρίδα στην Ενωτική Πρωτοβουλία

Την σκυτάλη των ανακοινώσεων πήρε αυτή την φορά ξανά η Συνεργασία Πολιτών του Βασίλη Γκίζα, εξαπολύοντας βέλη προς την προηγούμενη δημοτική αρχή για την ανάπλαση. Κάνει λόγο για απουσία μελετών από τον φάκελο.
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

ADS


Και το ερώτημα παραμένει αναπάντητο:

Γιατί δεν φροντίσατε για την μελέτη του παντορροϊκού αγωγού;

Προς τον συντάκτη της επιστολής:

Για ακόμη μία φορά ολισθαίνετε σε ατόπημα με τη δημόσια τοποθέτησή σας περί…συναγρίδας.  Αδιαφορείτε για την αντικειμενική πραγματικότητα μην αναγνωρίζοντας τα λάθη και τις παραλείψεις σας στο έργο της ανάπλασης, ειδικά στο σημαντικό θέμα της αντικατάστασης του παντορροϊκού αγωγού της Νότη Μπότσαρη.  Εσείς ο ίδιος παραδέχεστε ότι«βεβαίως και πρέπει να αντικατασταθεί ο παντορροϊκός και στην Μπότσαρη».  Προκαλεί λοιπόν,εύλογη απορία πώς μελετήσατε ένα τόσο μεγάλο έργο που θα αναστατώσει το κέντρο και τη συνολική λειτουργία της πόλης, αλλά δεν μεριμνήσατε να σιγουρέψετε ότι δε θα χρειαστεί να ξανασκαφτεί στα επόμενα έτη για να αποφευχθεί αντίστοιχου μεγέθους ταλαιπωρία.  Σπεύσατε απροετοίμαστοι να εξασφαλίσετε χρηματοδότηση αδιαφορώντας για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και μην εξετάζοντας έγκαιρα και προγραμματισμένα το έργο στο σύνολό του.  Και το ερώτημα που αφήσατε αναπάντητο παραμένει: Γιατί δεν φροντίσατε να εξασφαλίσετε μελέτη για τον παντορροϊκό αγωγό που αποτελεί βασικό ζητούμενο για τα λύματα που πέφτουν στην θάλασσα;

Αναφέρετε πως «οι σπηλαιώσεις του Λιμανιού πρέπει να αποκατασταθούν με την τοποθέτηση αμμόσακων ή τσιμεντόσακων, με εργασίες στο επίπεδο της θάλασσας και κυρίως στο Βορειονατολικό τμήμα του Λιμανιού».  Από ποια ακριβώς μελέτη προκύπτει αυτό; Πέραν της φωτογραφικής αποτυπώσεως που διενεργήθηκε τον Μάιο του 2017 στον πυθμένα του Λιμανιού δεν υπάρχει καμία μελέτη στη διάθεση των υπηρεσιών.  Θα μπορούσατε κάλλιστα να έχετε τρέξει διαδικασίες για σχετική μελέτη σε ένα τόσο σοβαρό ζήτημα και φαινόμενο που βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στο θέμα της υπογειοποίησης της κάδων, υποστηρίζετεότι υπάρχει πρόβλεψη, κάτι που φυσικά και δεν ισχύει.

Ο ποδηλατόδρομος προφανώς και λειτουργεί προβληματικά και ως «parking αυτοκινήτων» καθώςπρόκειται για ένα έργο που θα έπρεπε εσείς προσωπικά να το φροντίσετεμε δεδομένο τα όσαυποστηρίζατε παλαιότερα τόσο για την προστασία των ποδηλατών όσο και για τα κοινόχρηστα ποδήλατα.  Αντί όμως να φανείτε συνεπής, αφήσατε και τα δύο στην τύχη τους και, το ακόμη χειρότερο, εκτοπίζοντας τον ποδηλατόδρομο σε ένα σημείο που είναι αποτρεπτικό για κάθε ποδηλάτη.

Στην περίπτωση του Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης, είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν έχει ανάγκη από «δικαιολογίες» από τη στιγμή που κάνατε το εξής παράλογο: συμβασιοποιήσατε το έργο τηςελεγχόμενης στάθμευσης αφού ήδη είχατε συμβασιοποιήσει το έργο της ανάπλασης χωρίς να κάνετε τον κόπο να «κουμπώσετε» τα δύο έργα μεταξύ τους και ενώ γνωρίζατε ότι το πρώτο δεν μπορεί στην πράξη να εφαρμοστεί, σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη των 158 θέσεων στάθμευσης, για δύο έτη τουλάχιστον.

Για να είμαστε και σοβαροί όταν τοποθετούμαστε δημόσια: και ο ποδηλατόδρομος και το Σύστημα Ελεγχόμενης Στάθμευσης αλλά και ακόμη η ίδια η εκτέλεση των έργων της ανάπλασης θα μπορούσαν να έχουν διαφορετική τύχη εάν δεν ολισθαίνατε στο μοιραίο λάθος της κατάργησης της Δημοτικής Αστυνομίας στις 8/6/2015, παρά τη δυνατότητα που υπήρχε για τη διατήρησή της.

Η πολιτική, κ.συντάκτα, «δεν είναι παρά η κοινή λογική που εφαρμόζεται σε μεγάλα πράγματα» και προφανέστατα σε επίπεδο συνολικού σχεδιασμού των μεγάλων πραγμάτων της πόλης μας, η κοινή λογική απουσίασε.  Τα κύρια χαρακτηριστικά των πεπραγμένων σας διακρίνονται από προχειρότητα και μελέτες με σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις.  Βασική στόχευσή σας καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας ήταν η εξασφάλιση χρηματοδοτήσεων χωρίς καμία προετοιμασία.  Πορευτήκατε με υποβολές απλών προτάσεων που δε συνοδεύονταν από σοβαρές μελέτες και όχι, ως οφείλατε, με σχεδιασμό που θα προσέβλεπε στην αντιμετώπιση των ουσιαστικών προβλημάτων του τόπου.   Και το εντυπωσιακό σε όλο αυτό είναι ότι καταγράφοντας τη μακροβιότερη θητεία των πέντε ετών ως δημοτική αρχή, με θετική μάλιστα προς εσάς πολιτική κατάσταση, δεν καταφέρατε να υλοποιήσετε ούτε ένα έργο!

Και κάτι τελευταίο: επειδή διαρκώς κάνετε λόγο για την πληθώρα των έργων που δρομολογήσατε, μάλλον πήρατε περισσότερη φόρα και συμπεριλάβατε αυτή τη φορά ακόμη και έργα που και υλοποιούνται και έχουν ενταχθεί προς χρηματοδότηση στα Προγράμματα INTERREG και Leader από την Αρχαιολογική Υπηρεσία («Αναστήλωση Νοτιοανατολικών τειχών και Δυτικής Πύλης Κάστρου», «Ανάδειξη Οθωμανικών κρηνών και Βεζύρ Τζαμιού»).  Πώς λοιπόν τα οικειοποιείστε;  Μπορεί να τα στηρίξατε σε επίπεδο μελετών, αλλά αφήστε και κάτι να έχει δρομολογηθεί από κάποιον άλλον!

Προς τα μέλη της παράταξης «Ενωτική Πρωτοβουλία»:

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ανακοινώσεις και δημόσιες τοποθετήσεις περί συναγρίδας και αγάνας, δεν εκφράζουν το ύφος και το ήθος με το οποίο οι περισσότεροι από εσάς πολιτεύεστε.  Δεν μπορούμε να τις συνδέσουμε άλλωστε με την ατομική παρουσίατου καθενός σας.  Όπως δεν μπορούμε να σαςσυνδέσουμε και με τη διάθεση της περιφερόμενης παρουσίας του επικεφαλής και στελεχών σας,συνοδεία φωτογράφου, σε υπό εκτέλεση έργα.  Έχετε υπόψη, εάν δεν το γνωρίζετε, ότι πολλά από αυτάέχουν σοβαρότατα προβλήματα και θα ήταν φρονιμότερο να είστε εγκρατείς.  

Η δημοτική αρχή έχοντας επιλέξει την υπευθυνότηταθα συνεχίσει να ενημερώνει τους δημότες για την πραγματικότητα.  Στο χέρι σας είναι η απόφαση εάν θα πορευτείτε μαζί με τη δημοτική αρχή για το καλό του δήμου μας ή θα στέκεστε απέναντί παρασυρόμενοι από συναγρίδες και αρνιά γιουβέτσι.

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button