ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Η μεγάλη ανατροπή Λουκόπουλου στην Χάλκεια – Πως ήρθαν τα πάνω-κάτω στην Ναυπακτία

Αν κοιτάξει κανείς με ψυχραιμία τα αποτελέσματα των εκλογών του 2019, θα διαπιστώσει πως στην Χάλκεια, ήταν σαν να «κοιμήθηκε» η παράταξη του Λουκόπουλου. Εκεί βασικά οφείλεται η εκλογική αποτυχία των προηγούμενων εκλογών.

Παραδομένοι και με κατεβασμένα χέρια, ήλπιζαν σε μια όσο το δυνατόν μικρότερη καταστροφή! Όμως, τα 800 ψηφοδέλτια διαφορά με τα οποία ο Βασίλης Γκίζας «μπήκε» στην Ναύπακτο, είχαν προδιαγράψει το αποτέλεσμα! Γαλατάς, Τρίκορφο, Κάτω Βασιλική, Καλαβρούζα! Παντού είχε πατώσει η παράταξη Λουκόπουλου, η οποία μάλλον είχε ενθαρρυνθεί από το θετικό κλίμα που είχε και τότε στην πόλη της Ναυπάκτου.

Το πάθημα όμως, έγινε μάθημα. Εδώ και πολύ καιρό, η παράταξη Λουκόπουλου, είχε βάλει στόχο την ανατροπή στην Χάλκεια και όπως φάνηκε από την κατάθεση των ψηφοδελτίων, το πέτυχε στον καλύτερο βαθμό. Η αρχή έγινε με τον πρώην αντιδήμαρχο και στενό συνεργάτη του Γιάννη Μπουλέ, Ανδρέα Καλαβρουζιώτη. Νέο παιδί, με δυναμισμό και μεγάλο «πέρασμα» στην Χάλκεια, ο Ανδρέας «κήρυξε» την έναρξη της αντεπίθεσης! Στον Γαλατά η ανατροπή είναι ολοκληρωτική με ολοκληρωμένο ψηφοδέλτιο από νέα παιδιά με όρεξη για προσφορά στον τόπο τους, με χαρακτηριστική περίπτωση την νεαρή Τριανταφυλλίδη, η οποία είχε εντυπωσιακή εμφάνιση στο ψηφοδέλτιο Τσουκαλά το 2019. Είναι η πρώτη φορά, όπως λένε οι ντόπιοι, που η καρέκλα του «άρχοντα του κάμπου» τρίζει, ο οποίος χρεώνεται όλες τις παλινωδίες μετά την καταστροφή της γέφυρας.! Στο Τρίκορφο, η ομάδα Λουκόπουλο έκανε «κέντα» παίρνοντας ουσιαστικά την μεγάλη ομάδα Τσουκαλά του ‘19, ο οποίος και στο Τρίκορφο είχε σαρώσει με 220 σταυρούς!!! Έχουν προστεθεί και οι υποστηρικτές Κοτσανά

Στην Γαβρολίμνη ο Λουκόπουλος είχε πάθει πανωλεθρία με 28 ψηφοδέλτια! Τώρα, έχει προστεθεί και η ομάδα Κοτσανά, που το ‘19 είχε πάρει 130 σταυρούς αλλά και η ομάδα Τσουκαλά που είχε πάρει 67 Τσουκαλάς. Εκεί θα έχει το μεγάλο προβάδισμα πλέον ο Λουκόπουλος.

Στην Κάτω Βασιλική, από την βαριά ήττα του 75%, τώρα το αποτέλεσμα είναι στο Χ, στην χειρότερη περίπτωση, αν και οι αισιόδοξοι λένε πως το τοπικό το χάνει ο Βαλμάς.

Αντίστοιχη η κατάσταση σε Καλαβρούζα και Άνω Βασιλική. Για τον Λουκόπουλο πλέον, η Χάλκεια είναι το δυνατό του χαρτί, όπως άλλωστε και η πόλη της Ναυπάκτου. Το αισιόδοξο σενάριο για την Ενωτική Πρωτοβουλία, είναι το +500 από την Δυτική πλευρά της Ναυπακτίας (Χάλκεια, Αντίρριο), ενώ το χειρότερο +300!

Παραμένει όμως αδύναμος κρίκος, τα χωριά του Πλατάνου και της Αποδοτίας, με πολύ λιγότερες βέβαια ψήφους. Η 8 Οκτώβρη είναι πλέον πολύ κοντά, με την μάχη να συνεχίζεται και για τους 3 συνδυασμούς που διεκδικούν τα ηνία του δήμου!

Related Articles

Back to top button