ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Η Μαρία Ζιαμπάρα για τον Κώστα Καρακώστα: «Ήσουν ο πιο δυνατός συνομιλητής που συνάντησα»

Με ανάρτησή της η πρώην αντιδήμαρχος Μαρία Ζιαμπάρα, γράφει για τον Κώστα Καρακώστα:

Έφυγες νωρίς
και νιώθω την ανάγκη να μιλήσω δημόσια για σένα Κώστα. Αυτή τη φορά δεν έχω να σου δώσω μια από τις συνήθεις απαντήσεις που δίναμε ο ένας στον άλλον, όταν είμασταν κι οι δυο δημοτικοί σύμβουλοι ή αντιδήμαρχοι. Αυτή μας η σχέση είναι καταγεγραμμένη στα πρακτικά, στις συνεδριάσεις και βρίσκεται στο διαδίκτυο. Αν βάλει κανείς τα ονόματα μας στο google εμφανίζονται τίτλοι όπως κόντρα Καρακώστα – Ζιαμπάρα.

Η αλήθεια είναι ότι από το 2010 που συναντήθηκαν οι δρόμοι μας στην αυτοδιοίκηση, που τόσο πολύ αγαπάμε και οι δύο, καθόμασταν σε απέναντι έδρανα. Η αλήθεια είναι ότι την περίοδο 2010 -2014 και λίγο μετά είμασταν μόνιμο δίδυμο που εξίταρε τον Βαγγέλη Καρανικόλα στην τηλεοπτική εκπομπή του «Διαγωγή Κοσμία». Θυμάμαι ότι όταν έσβηνε η κάμερα σου έλεγα ότι γλιστράς σαν χέλι, γιατί πράγματι ήσουν ο πιο δυνατός συνομιλητής που είχα συναντήσει ποτέ μου. Εσύ απλά μου χαμογελούσες.

Αυτό που δεν σου είχα πει ποτέ και οφείλω να το ομολογήσω είναι ότι με εντυπωσίαζε ο τρόπος που χειριζόσουν τα θέματα ακόμα κι όταν διαφωνούσα, το δημιουργικό και μόνιμα ανήσυχο μυαλό σου, οι ατάκες σου που γίνονταν σλόγκαν γιατί πέρα από το γεγονός ότι ήταν ευφάνταστες, άγγιζαν την ψυχή και το συναίσθημα του απλού ανθρώπου..

Έστω και σε αυτό το μικρό διάστημα του χρόνου που σου έδωσε η ζωή, κατάφερες να αφήσεις παρακαταθήκη. Αξιοποίησες στο έπακρο τον τόσο μικρό χρόνο που σου δόθηκε επενδύοντας στην κοινωνία. Έκανες την πιο καλή επένδυση για την οικογένειά σου και για όλους εμάς. Ακόμα και για σένα, γιατί κατάφερες να αφήσεις ανεξίτηλο πλέον το αποτύπωμά σου.

Μακάρι στη ζωή μας να συναντάμε «αντιπάλους» σαν κι εσένα Κώστα.

Είμαι συγκλονισμένη. Θα λείψεις.

Υ.Γ. Κάτι ακόμα που δεν σου έχω πει. Όταν σε επισκέφτηκα στο γραφείο σου ως αντιδήμαρχος στη Τεχνική Υπηρεσία και είδα στον τοίχο πίσω από την καρέκλα σου το χαρτί με τους στίχους από το Αερικό συνειδητοποίησα ότι είχαμε και κοινά πέρα από τις «διαφορές»

Related Articles

Back to top button