ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Η ΚΕΔΝ για το επεισόδιο στα ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Ναυπάκτου

Με επιστολή που έστειλε πριν λίγο, η κοινωφελής επιχείρηση του δήμου Ναυπακτίας, αναφέρεται στο δημοσίευμα του npress.gr για το περιστατικό με υπάλληλο και δύο μέλη του ΔΣ.

Στο δημοσίευμα, γινόταν αναφορά στις φωνές μιας υπαλλήλου η οποία διαμαρτυρόταν έντονα για την περικοπή του μισθού της. Το θέμα έφερε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ο ένας εκ των παρισταμένων μελών, αφού ο δεύτερος απουσίαζε, διαμαρτυρόμενος για το γεγονός, που οδήγησε το μοναδικό παιδί που βρισκόταν εκεί να βάλει τα κλάματα. Τα όσα είχε πει το μέλος τότε, επιβεβαίωσε και στην χθεσινή συνάντηση των μελών του ΔΣ, λέγοντας πως επί είκοσι λεπτά η υπάλληλος τους φώναζε για την περικοπή του μισθού της και το παιδάκι έβαλε τα κλάματα. Το μέλος αυτό, ασχολείται καθημερινά με παιδιά με ειδικές ανάγκες, αφού εργάζεται στην Αλκυόνη και γνωρίζει πως οι εντάσεις προκαλούν στρες και άγχος στα παιδιά!

Το δεύτερος μέλος του ΔΣ που απουσίαζε από την προηγούμενη συνεδρίαση που καταγγέλθηκε το γεγονός, σε επικοινωνία με το npress, μας έδωσε μια εντελώς διαφορετική εκδοχή, λέγοντας πως είχαν απλά μια διαλογική συζήτηση με μία εργαζόμενη και δεν αντιλήφθηκε εάν έκλαψε το παιδί που βρισκόταν εκείνη την ώρα στον χώρο.

Στην χθεσινή συνάντηση των μελών, συζητήθηκε το θέμα του δημοσιεύματος όπου χωρίς να ασχοληθούν με το επίμαχο περιστατικό, επισήμαναν κάποια λάθη στο κείμενο. Συγκεκριμένα, κάποιοι ανέφεραν σύμφωνα με πληροφορίες, πως ενώ το άρθρο αναφέρει πως δύο παιδιά ήταν στον χώρο την στιγμή του επεισοδίου (όπως μας μεταφέρθηκε) στην πραγματικότητα ήταν μόνο ένα, ενώ σαν άλλη μια ανακρίβεια, ανέφεραν πως το μέλος δεν έθεσε το θέμα ως εκτός ημερησίας, αλλά….στα θέματα της ενημέρωσης! Επίσης επισήμαναν πως η φωτογραφία του εξωφύλλου…..δεν ήταν από τα ΚΔΑΠ της πόλης, κάτι που άλλωστε δεν ανέφερε ποτέ το άρθρο!!!

Θέλοντας να συμβάλουμε στην ορθότητα του ρεπορτάζ, κάνουμε την απαραίτητη διόρθωση, λέγοντας πως στο περιστατικό βρισκόταν μόνο ένα παιδί, η φωτογραφία εξωφύλλου δεν είναι από τα ΚΔΑΠ Ναυπάκτου και πως το θέμα δεν τέθηκε ως εκτός ημερησίας αλλά στα θέματα της ενημέρωσης. Τονίζουμε επίσης πως συμβάλουμε και θα συμβάλουμε με όποιον τρόπο μας ζητηθεί ώστε οι δομές αυτές να λειτουργούν με βάση τον σκοπό τους! Άλλωστε, η ΚΕΔΝ έχει στην προεδρία της, την γυναίκα που δημιούργησε τις δομές αυτές και είναι γνωστή η μαχητικότητά της.

Δείτε αναλυτικά την επιστολή της ΚΕΔΝ:

Θέμα: Επισημάνσεις σε ανάρτηση σχετικά με τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας  

Με αφορμή ανάρτησή στο npress.gr στις 27/10/2020 που αφορούσε τα ΚΔΑΠ ΜΕΑ του Δήμου Ναυπακτίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι πρόκειται για μια δομή που λειτουργεί για δεκατέσσερα συνεχόμενα έτη. Συγκροτήθηκε με στόχο να προσφέρει υπηρεσίες σε μια πολύ ευαίσθητη κοινωνική ομάδα. 

Δήμος, εργαζόμενοι, γονείς, κοινωνικοί φορείς, εθελοντές συνεισφέρουν στην προσπάθεια να διασφαλιστεί η συνεχής και ομαλή λειτουργία της δομής.  Σε όλα αυτά τα έτη λειτουργίας της, η δομή με τη συνεργασία όλων των φορέων προσπαθεί να αντιμετωπίζει τα πολυποίκιλα προβλήματα που καθημερινά προκύπτουν. 

Σε αυτή την προσπάθεια θα θέλαμε και τη δική σας συνδρομή.  Δημοσιεύματα με παραπλανητικούς τίτλους, φωτογραφίες που δεν σχετίζονται με τη δομή και ανακρίβειες ως προς το περιεχόμενο παρουσίασης ενός γεγονότος είναι βέβαιο ότι δεν συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση. 

Είναι αναγκαίο ο χειρισμός των θεμάτων και μάλιστα θεμάτων που αφορούν ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες να γίνεται με τρόπο που να αποσκοπεί στη βελτίωση της λειτουργίας της δομής προς όφελος των ΑΜΕΑ. Στο πλαίσιο αυτό το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΝ κάνει ό,τι είναι δυνατό να αντιμετωπίζει εν τη γενέση τους τα προβλήματα που προκύπτουν. Προς αυτή την κατεύθυνση συμβάλλει και η ουσιαστική ενημέρωση. Η διοίκηση της ΚΕΔΝ στόχο έχει τη διαφάνεια στη λειτουργία της, ώστε να είναι δυνατή η αντικειμενική ενημέρωση όλων.

Στην αυτή κατεύθυνση θα θέλαμε και τη δική σας συνδρομή.

Παρακαλούμε για τη δημοσιοποίηση της επιστολής.

Για την ΚΕΔΝ

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker