ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Η κατάρρευση του αντιπλημμυρικού στο Τρίκορφο και η απάντηση της Περιφέρειας

Η αποκάλυψη του npress για την κατάρρευση τμήματος του αντιπλημμυρικού έργου που γίνεται στο Τρίκορφο Ναυπακτίας, έχει προκαλέσει μια έντονη κινητοποίηση στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

ADS

Το έργο που μεν είχε ολοκληρωθεί, καθώς το ζαρζανέτι είχε τελειώσει, δεν έχει ακόμα παραληφθεί οριστικά από την Περιφέρεια. Βέβαια ο εργολάβος έχει πληρωθεί το μεγαλύτερο μέρος της σύμβασης, αλλά τυπικά το έργο δεν έχει παραληφθεί. Άλλωστε η οριστική παραλαβή του έργου γίνεται ενάμιση χρόνο περίπου μετά την προσωρινή παραλαβή του έργου. Στο διάστημα αυτό, η αναθέτουσα υπηρεσία μπορεί να διατάξει στον εργολάβο να αποκαταστήσει τις όποιες ζημιές.

Το npress επικοινώνησε με τον διευθυντή της Τεχνικής υπηρεσίας της περιφέρειας, κ. Καραγιάννη, ο οποίος μας διαβεβαίωσε πως η Περιφέρεια θα κινήσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την αποκατάσταση της ζημιάς.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η απάντηση του αντιπεριφερειάρχη κ. Μαυρομάτη, σε σχετική ερώτηση από το protothema.gr που αναδημοσίευσε την αποκάλυψη του npress.gr. Δεν έδωσε όμως καμία απάντηση για τον λόγο που προκάλεσε αυτή την κατάρρευση και εάν έχει διερευνηθεί το πρόβλημα.

Έτσι, αυτό που προβληματίζει τον τεχνικό κόσμο, είναι ποιο ήταν το αίτιο αυτής της κατάρρευσης και εάν υπάρχει λάθος, πως θα αποκατασταθεί;

Θα διορθωθεί στο σημείο εκείνο των 30 μέτρων ή χρειάζεται πιο εκτεταμένη παρέμβαση στο έργο;

Αξίζει να αναφέρουμε πως η εταιρεία που ανέλαβε το έργο, έχει δώσει αρκετά μεγάλη έκπτωση, που φτάνει το 70%!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker