ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Γκίζας, Ζιαμπάρα, Κωνσταντόπουλος, Λουκόπουλος: Όλα τα σενάρια ανοιχτά στην Ναυπακτία

Με τις εθνικές εκλογές να ολοκληρώνονται στις 25 Ιουνίου, οι αυτοδιοικητικές εκλογές για την μάχη του Οκτωβρίου, θα μπουν σύντομα ξανά στην ατζέντα της επικαιρότητας.

Το τοπίο είναι πιο θολό από ποτέ, με όλα τα σενάρια πλέον ανοιχτά στην Ναυπακτία. Κανείς δεν βάζει στοίχημα για κανέναν, τουλάχιστον μέχρι τον Αύγουστο, ελπίζοντας το τοπίο να έχει ξεκαθαρίσει. Η κατάσταση είναι πιο ρευστή από ποτέ στην περιοχή, με πιθανότητες να συμβεί ακόμα και το πιο τρελό σενάριο! Οι 4 υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί, χωρίζονται σε δύο κατηγορίες. Στους «παλιούς» Γκίζας, Λουκόπουλος και στους «νέους» υποψηφίους για την θέση του δημάρχου, Ζιαμπάρα, Κωνσταντόπουλος.

Οι συνδυασμοί βέβαια αυτή την περίοδο βρίσκονται σε κατάσταση «υπερδιέγερσης» προσπαθώντας να φτάσουν τον εξαιρετικά υψηλό αριθμό υποψηφίων, με τα «παζάρια» να δίνουν και να παίρνουν. Συνολικά οι υποψήφιοι αναμένεται να φτάσουν τους 1.000 σε μια πόλη με 20.000 ψηφοφόρους!!! Σχεδόν κάθε οικογένεια και έναν υποψήφιο.. Ας δούμε όμως αναλυτικά τι γίνεται στον κάθε συνδυασμό, με αλφαβητική σειρά:

Υποψηφιότητα Γκίζα

Ο Βασίλης Γκίζας, έχει τον τίτλο του φαβορί αυτή την στιγμή, καθότι είναι εν ενεργεία δήμαρχος αλλά και δεν έχει καθόλου απώλειες από την δημοτική του παράταξη. Αντιθέτως, έχει προσθέσει μέρος των παρατάξεων Μπουλέ και Τσουκαλά. Αυτή την περίοδο ασχολείται με το «κλείσιμο προέδρων» όπου προχωρά σε ανακοινώσεις, θέλοντας να κατοχυρώσει τον τίτλο του φαβορί.

Τα ισχυρά μέλη της παράταξής του, με αποστολή την ανεύρεση υποψηφίων, είναι σαφώς ο αντίδημαρχος περιβάλλοντας Θωμάς Κοτρωνιάς, ο αντιδήμαρχος τουρισμού Ντίνος Τσουκαλάς, ο πρόεδρος του λιμενικού ταμείου Σπύρος Τσέλιος αλλά και ο πρόεδρος της αναπτυξιακής Γιώργος Κοτρώνης.

Η ομάδα Γκίζα έχει μεγάλη συνοχή και προβάδισμα στην Ορεινή Ναυπακτία και στον Γαλατά, την μεγαλύτερη κοινότητα του δήμου, αλλά μειονεκτεί μέχρι στιγμής, στον τομέα των νέων προσώπων. Αν θα παρουσιάσει το επόμενο διάστημα νέες υποψηφιότητας για να φρεσκάρει το ψηφοδέλτιο, δεν το γνωρίζουμε αυτή την στιγμή, αλλά εάν συμβεί, σίγουρα θα του προσθέσει πόντους. Πάντως η συντριπτική νίκη του Μητσοτάκη και της ΝΔ, θα είναι ένα ακόμα πλεονέκτημα για την παράταξη Γκίζα.

Υποψηφιότητα Ζιαμπάρα

Η υποψηφιότητα της Μαρίας Ζιαμπάρα, τάραξε τα νερά τις προηγούμενες ημέρες, αφού η ΑΔΚΝ του Γιάννη Μπουλέ, την επέλεξε για επικεφαλής του συνδυασμού για τις επερχόμενες εκλογές. Η κ. Ζιαμπάρα, είναι από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα στον δήμο, έχοντας μεγάλη προσφορά τόσο στον πρώην δήμο Πυλλήνης όσο και στον δήμο Ναυπακτίας. Δεν δέχεται μύγα στο σπαθί της, όσον αφορά την ακεραιότητα και την ηθική της, κάτι που επιβεβαιώθηκε όταν αρνήθηκε τον μισθό της στην παρούσα δημοτική αρχή ως πρόεδρος της ΚΕΔΝ, προκειμένου η εταιρεία να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες της. Τέτοια στάση, δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στην πολιτική!

Όμως, παρά την σημαντική της προσωπικότητα, παρά την καλά οργανωμένη δημοτική της ομάδα, έχοντας ξεκινήσει πολύ αργά, έχει το πρόβλημα του περιορισμένου χρόνου ως τις εκλογές, ενώ πολλά πρώην στελέχη της παράταξής της, έχουν ανακοινωθεί ως υποψήφιοι σε άλλες παρατάξεις, αφού δεν είχαν εικόνα για τις αποφάσεις τις ΑΔΚΝ.

Η μεγάλη «αφαίμαξη» έγινε κυρίως στην Χάλκεια, όπου στελέχη της μεταπήδησαν στους άλλους συνδυασμούς. Όμως κρατάει γερά στα Ορεινά, ενώ και στο κέντρο, έχει ισχυρή παρουσία!

Τα ισχυρά μέλη της παράταξής της θα είναι σαφώς ο πρώην δήμαρχος Γιάννης Μπουλές, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Μένιος Χάρος, ο πρώην αντιδήμαρχος Δημήτρης Καρκατσούλης αλλά και ο μηχανικός Παναγιώτης Λαγαρός.

Αύριο το Β Μέρος με Ανδρέα Κωνσταντόπουλο και Τάκη Λουκόπουλο

Related Articles

Back to top button