ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Γκίζας: Η Περιφέρεια καλύπτει ασθενείς εταίρους – Η Ναύπακτος θα κάνει δική της ενεργειακή

Υπερ της δημιουργίας αυτόνομης ενεργειακής κοινότητας του δήμου Ναυπακτίας με τα νομικά πρόσωπά της πόλης, τάχθηκε ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος μιλώντας μετά τον Θωμά Κοτρωνιά, είπε πως η περιφέρεια δυτικής Ελλάδας καλύπτει ασθενείς εταίρους και μικρούς δήμους που δεν μπορούν μόνοι τους να δημιουργήσουν ενεργειακή κοινότητα, χαιρετίζοντας μάλιστα την απόφαση. Είπε επίσης πως αυτή την στιγμή η περιφέρεια δεν έχει εξασφαλίσει τα χρηματοδοτικά εργαλεία για την δημιουργία του μεγάλου πάρκου 108MW που ανακοίνωσε και πως πρέπει οι όροι να είναι «καθαροί» για να παρθεί απόφαση ένταξής μας.

»Ο δήμος Ναυπακτίας πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο να σταθεί στα δικά του πόδια και να κάνει την δική του ενεργειακή κοινότητα, ώστε τις αποφάσεις να τις παίρνει μόνος του και να καρπώνεται τα οφέλη ο ίδιος και όχι να τα μειώνεται το όφελος επειδή θα είναι αναγκασμένος να συνυπάρχει με μια ομάδα 30 και πλέον εταίρων όπου εκεί έχουν όλοι το ίδιο δικαίωμα ψήφου και το οποιοδήποτε μειωμένο προϊόν θα το συνδιαχειρίζεται με τους εταίρους του» είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος και συνέχισε: «Επίσης πρέπει να δούμε με σοβαρότητα τις χρηματοδοτικές προϋποθέσεις. Αυτή την στιγμή που μιλάμε, δεν γνωρίζουμε το χρηματοδοτικό εργαλείο και για να αποφασίσεις να ενταχθείς πρέπει να γνωρίζεις τους όρους, να είναι καθαροί οι όροι…»

Δείτε την τοποθέτησή του:

Related Articles

Back to top button