ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Γκίζας για την αύξηση στο βοθροφόρο: «Δεν βγαίνει ο δήμος» – Πυρά της αντιπολίτευσης

Γούλας: «Όχι σε μένα αυτά τα παπατζιλίκια»

Την απόφασή του για την μεγάλη αύξηση στην τιμή του βοθροφόρου του δήμου από 30 σε 60 ευρώ, επιχείρησε να εξηγήσει στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο, ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας.

Ο δήμαρχος είπε πως το κόστος η δημοτική αρχή Λουκόπουλου το είχε πολύ χαμηλά και με αυτό το ποσό δεν βγαίνει ο δήμος. Έκανε λόγο για ανταποδοτικό έργο που ο δήμος δεν το ισολογίζει.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας είπε πως η δουλειά του βοθροφόρου είναι πολύ σημαντική για το περιβάλλον της περιοχής και πως ο άνεργος δεν έχει ούτε τα 30 ευρώ να δώσει. Εξήγησε μάλιστα πως η μεγάλη αύξηση θα οδηγήσει πολλούς να αποφεύγουν την χρήση του βοθροφόρου και θα τα ρίχνουν στους χειμάρρους της περιοχή. Πρότεινε δε μια κλιμακωτή χρέωση ανάλογα με τα εισοδήματα του καθενός.

Ο πρώην αντιδήμαρχος περιβάλλοντος που είχε την ευθύνη τα προηγούμενα χρόνια, έκανε λόγο για ανάλγητη πολιτική της δημοτικής αρχής, η οποία δεν βλέπει την οικονομική κατάσταση του καθενός.

«Όχι σε μένα αυτά τα παπατζιλίκια για νομιμότητες, όπου μας συμφέρει η νομιμότητα όπου δεν μας συμφέρει όχι» είπε απευθυνόμενος στον δήμαρχο και εξήγησε πως στο θέμα του καθαρισμού των ρεμμάτων, παρότι η δημοτική αρχή λέει πως την ευθύνη την έχει η περιφέρεια, εν τούτις αναμβάνει το κόστος καθαρισμού. Η προσφορά του βοθροφόρου συμβάλει στην προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής είπε στην συνέχεια της τοποθέτησής του και κάλεσε την δημοτική αρχή να αναθεωρήσει.

Ο δήμαρχος όταν πήρε τον λόγο, υποστήριξε την απόφασή του να αυξήσει το κόστος του βοθροφόρου και επισήμανε πως δεν είναι κοινωνικό έργο αλλά ανταποδοτικό!

Τελικά όμως ο δήμαρχος δέχτηκε τις απόψεις της αντιπολίτευσης και απέσυρε την πρόταση, προτείνοντας να το ξαναδεί το θέμα συνολικά.

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close