ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Γκίζας: Χάνει την Ναύπακτο, ελπίζει στα χωριά

Στην Ναύπακτο το τοπίο, όσο πλησιάζουμε προς της εκλογές, αρχίζει να ξεκαθαρίζει και η αγωνία για πολλούς μεγαλώνει. Στην δημοτική αρχή, παρά τις δυσκολίες, δίνουν μεγάλη μάχη να επανεκλεγούν στις 8 Οκτώβρη.

Οι κρίσιμες περιοχές, είναι η πόλη της Ναυπάκτου και οι 5 δημοτικές ενότητες, Αντιρρίου, Χάλκειας, Πυλλήνης, Αποδοτίας και Πλατάνου. Αν δούμε τις εκλογές του 2019, την νίκη στον Βασίλη Γκίζα, που παρότι έχασε και τότε την Ναύπακτο από τον Τάκη Λουκόπουλο με 8%, έδωσε ουσιαστικά η Χάλκεια, αφού η διαφορά ήταν συντριπτική με 800 ψηφοδέλτια!! Τελικά η παράταξη Γκίζα κέρδισε με 600 ψηφοδέλτια διαφορά!

Αυτή την φορά, οι παρατάξεις Λουκόπουλου και Κωνσταντόπουλου, έριξαν μεγάλο βάρος στην Χάλκεια, με αποτέλεσμα να έχουμε ολική ανατροπή στην Δυτική περιοχή της Ναυπακτίας. Ακόμα και στον Γαλατά, η κατάσταση είναι τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες εκλογές! Την ίδια ώρα, η νίκη Γκίζα στο Αντίρριο το 2019, δεν μπορεί να υπολογίζεται, αφού η προσθήκη Κοτσανά σε Λουκόπουλο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή, έχει φέρει τα πάνω κάτω. «Ο Ανδρέας σαρώνει εδώ» μας είπε κάτοικος της περιοχής με μεγάλη εμπειρία στις εκλογές!

Η πόλη της Ναυπάκτου, είναι για άλλη μια φορά η «αχίλλειος πτέρνα» για τον Βασίλη Γκίζα. Η κατάσταση είναι ακόμα πιο δύσκολη και βασική αιτία είναι η ακύρωση της ανάπλασης που οι Ναυπάκτιοι δεν φαίνεται να συγχωρούν. Η ακύρωση της ανάπλασης και μη αντικατάσταση των καρκινογόνων αμιαντοσωλήνων, αλλά και η μη αντικατάσταση της αποχέτευσης, με αποτέλεσμα τα νερά του Γριμπόβου να παραμένουν μολυσμένα αφού μέρος της αποχέτευσης καταλήγει εκεί, δυσκολεύουν την παράταξη του δημάρχου.

Τα χωριά της Αποδοτίας και του Πλατάνου, είναι και πάλι η δύναμη πυρός της δημοτικής αρχής. Το καλύτερο αποτέλεσμα θα λάβει στην ΔΕ Πλατάνου, όπου από τα 750 ψηφοδέλτια, η δημοτική αρχή υπολογίζεται σε ποσοστό πάνω από το 50%. Στην Αποδοτία κρατάει επίσης σημαντικές δυνάμεις η δημοτική αρχή, αλλά η αποχώρηση του γιατρού Κιούση, ο οποίος αυτή την φορά είναι υποψήφιος με Λουκόπουλο, έχει ψαλιδίσει τις ελπίδες.

Στην Πυλλήνη, έγινε η μεγάλη ανατροπή τον τελευταίο μήνα. Τα εκεί στελέχη της παράταξης Μπουλέ, που κατείχε το 55%, αφού ο Γιάννης Μπουλές ήταν δήμαρχος για 3 τετραετίες, προσχώρησαν συσσωμα στην παράταξη Λουκόπουλου. Μεγάλο μέρος παίρνει πλέον και η παράταξη Κωνσταντόπουλου στην Πυλλήνη.

Οι εκτιμήσεις των παρατάξεων

Στην παράταξη Γκίζα δεν έχει χαθεί η αισιοδοξία και παρότι αναγνωρίζουν την υστέρηση στην πόλη της Ναυπάκτου, εκτιμούν ό,τι η διαφορά από τα χωριά και γενικά την πρειφέρεια θα είναι πάνω από 1200 ψηφοδέλτια και δεν θα μπορεί η παράταξη Λουκόπουλου να την ανατρέψει στην πόλη.

Στην παράταξη Λουκόπουλου, εκτιμούν πως το αποτέλεσμα των εκλογών θα είναι συντριπτικό, τόσο στην πόλη όσο και στην περιφέρεια, αναγνωρίζοντας ως τόσο, την υστέρηση στην ΔΕ Πλατάνου.

Η παράταξη Κωνσταντόπουλου, εκτιμά πως το αποτέλεσμα θα προκαλέσει μεγάλη έκπληξη και διατηρούν την αισιοδοξία. Θα υπάρξει δεύτερος γύρος λένε και εκεί έρθουν τα πάνω κάτω!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button