ΘΕΑΤΡΟΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

ΓΙΩΡΓΗΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ “Ο ΑΤΤΙΚ ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ & ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ” ΣΤΟ ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ στη ΝΑΥΠΑΚΤΟ

«Ο Αττίκ στο Παρίσι… και άλλες ιστορίες» είναι μια διαφορετική μουσική παράσταση βασισμένη στα τραγούδια του Αττίκ, αλλά και σε μεγάλες επιτυχίες του μεσοπολέμου των Γιαννίδη, Σακελλάριου, Σουγιούλ, Ραπίτη κ.ά. Είναι μια συναυλία που αποκαλύπτει, με όχημα την αφήγηση των σύγχρονων παραμυθάδων, την ιστορία που κρύβεται πίσω από κάθε τραγούδι, έτσι ώστε ο θεατής να τα ανακαλύψει και να γοητευτεί από τη μαγεία τους.

 

Η παράσταση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών κι έγινε sold out, ενώ αργότερα ταξίδεψε σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού φτάνοντας μέχρι τη Βαρκελώνη, το Λονδίνο, το Βερολίνο και τις όπερες του Καΐρου και της Αλεξάνδρειας της Αιγύπτου.

Το πρώτο μέρος της παράστασης διατρέχει την άγνωστη ιστορία της ζωής του Αττίκ στο Παρίσι, από την πρώτη μέρα που φτάνει ως φοιτητής της Σορβόνης, αλλά αποφασίζει να εγκαταλείψει τις σπουδές για να σπουδάσει μουσική στο Κονσερβατόριο με σπουδαίους καθηγητές, όπως τον Καμίγ Σαιντ-Σανς και τον Γκαμπριέλ Φωρέ, ενώ παράλληλα ξεκινάει την καριέρα του ως συνθέτης και τραγουδοποιός. Μέσα σε λίγα χρόνια γράφει πάνω από 300 τραγούδια, που θα τον κάνουν έναν από τους πιο επιτυχημένους συνθέτες της πόλης του φωτός.

 

Ο Γιώργης Χριστοδούλου, με χιούμορ, ευαισθησία και θεατρικότητα, αναλαμβάνει ρόλο story-teller και εξιστορεί τις άγνωστες πτυχές της ζωής και του έργου του Αττίκ, ενώ ερμηνεύει, με τη ζεστή φωνή του τα τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

 

Στο δεύτερο μέρος τα πιο γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του μεσοπολέμου αποκαλύπτονται μέσα από τις γοητευτικές ιστορίες τους. Για ποιες γυναίκες γράφτηκαν το «Ας ερχόσουν για λίγο» ή το «Δυο πράσινα μάτια», ποια μεγάλη διαχρονική επιτυχία απορρίφθηκε από τους παραγωγούς, ποια τραγούδια γέννησε ο νόμος που ήθελε τις γυναίκες να κυκλοφορούν με μακριά και μόνο φουστάνια και… με ποιον παράδοξο τρόπο γίνονταν γνωστά τα τραγούδια εκείνης της εποχής;

Αυτά κι ένα σωρό άλλα ερωτήματα απαντώνται μέσα από τη ροή της παράστασης, που διανθίζεται από τις πιο όμορφες μελωδίες που γεννήθηκαν ποτέ από έλληνες συνθέτες και στιχουργούς. Συνοδεύει ο εξαιρετικός πιανίστας Χάρης Σταυρακάκης στο πιάνο και το ακορντεόν.

ΣΑΒΒΑΤΟ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ώρα 21.30μμ.
ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟΝ (εισιτήρια 8€ προπώληση & 10€ στο ταμείο)

Δημ.Πλαστήρα 48, Γρίμποβο / τηλ. 6946217750 www.giorgismusic.com

Related Articles

Back to top button