ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Γεωργία Νταγάκη και Σταύρος Σιόλας στη Ναύπακτο

Το Σάββατο 1η Απριλίου ο Σταύρος Σιόλας συναντά τη Γεωργία Νταγάκη στο Hotel Nafpaktos, ενώνοντας τις φωνές τους με μία ομάδα απο εξαιρετικούς μουσικούς!

 

 

Η μουσική τους χημεία πάνω στην σκηνή αλλά και η εκπληκτική ατμόσφαιρα που “περνάνε” κάτω στον κόσμο, επιβεβαιώνει κι επεκτείνει την συνέχεια της συνεργασίας τους.

Σταύρος Σιόλας

Ο Σταύρος Σιόλας γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά η καταγωγή του είναι από τη Μακεδονία- Θράκη.

Έχει παρακολουθήσει το «Θεατρικό Εργαστήρι» Βασίλη Διαμαντόπουλου (1993-95). Έχει σπουδάσει στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν (1995-98).

Έχει παρακολουθήσει τα Σεμινάρια: «Βιοενέργεια/ αναπνοή»(Μιχαήλ Μαρμαρινός), «Επιβίωση του τραγικού στοιχείου» Σωτήρης Χατζάκης, «Αρχαίο Δράμα» (΄Αντζελα Μπρούσκου, «Αίαντας» (Μάρθα Φριτζήλα).

Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου και παραδοσιακών οργάνων (ούτι, κρουστά). Έχει κάνει μαθήματα φωνητικής, βυζαντινής μουσικής κι έχει παρακολουθήσει κύκλο σπουδών για τα Πολυφωνικά της Ηπείρου στο Μουσείο Λαϊκών Οργάνων.

Έχει πάρει μέρος στις θεατρικές παραστάσεις: «Η αυλή των μυστικών» (Κωστής Καπελώνης), «Τραπεζαρία» Θέατρο Τέχνης (Γιώργος Λαζάνης), «Θεριά ανήμερα» Θέατρο της Άνοιξης (Πωλίνα Καραναστάση), «Παραμύθι από χαρτί» Θέατρο Καπνοκοπτήριο, «TRANSIT», Θέατρο Τέχνης (Θ.Γράμψας), «Όταν ο Κολοκοτρώνης κάλπαζε προς Μέριλυν», Θέατρο Δήλος (Κ.Καπελώνης), «Ο μεγάλος βασιλέας» Θέατρο Τέχνης (K.Καπελώνης), «Το βαρελάκι με το μέλι» Θέατρο Τέχνης (Κ.Καπελώνης).

Στον κινηματογράφο έχει συμμετάσχει στις ταινίες «Νύφες» του Παντελή Βούλγαρη και «Μην πυροβολείς» του Κώστα Μπλάθρα.

Το 2002 κυκλοφόρησε ο προσωπικός του δίσκος με τίτλο «Ήσυχη Μέρα» από την εταιρεία «VIRGIN», σε στίχους και μουσική δική του. Έχει πραγματοποιήσει προσωπικές εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές όπως: Αλάβαστρον, Δίαυλος, Ράμπα.

Έχει συμμετάσχει στο Διεθνές Φεστιβάλ Πολυφωνικού τραγουδιού στο Θέατρο Πέτρας το 2004. Ήταν βασικός τραγουδιστής της Ημέρας του Ηθοποιού με θέμα τα «Μπουλούκια» και σύνθεση τραγουδιού κατά παραγγελία του ΣΕΗ για την ημέρα αυτή στο Ηρώδειο το 2005.

Έχει συνθέσει τη μουσική και τα τραγούδια για τις παραστάσεις: «Η αυλή των μυστικών» ομάδα «Καινό», «Το παραμύθι από χαρτί» «Θ: όπως θέατρο», «Θεριά ανήμερα» Θέατρο της Άνοιξης, «Ο μεγάλος βασιλέας» Θέατρο Τέχνης, «Αγγέλα» ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Β. Αιγαίου Θέατρο Τέχνης, «Όταν ο Κολοκοτρώνης κάλπαζε προς Μέριλυν» Θ.Δήλος, «Το βαρελάκι με το μέλι» Θέατρο Τέχνης.

Πρώτο βραβείο στο φεστιβάλ τραγουδιού Θεσσαλονίκης το Νοέμβριο του 2006 με το τραγούδι «Της Άρνης το νερό». Επίσης Βραβείο καλύτερης ερμηνείας.

Γεωργία Νταγάκη

Η Γεωργία Νταγάκη, γεννήθηκε στην Αθήνα με καταγωγή από τo Ρέθυμνο Κρήτης. Από την ηλικία των 12 χρόνων ξεκίνησε μαθήματα κρητικής λύρας ενώ παράλληλα ξεκίνησε πιάνο, φωνητική, θεωρία και αρμονία της μουσικής.
Από αρκετά μικρή ηλικία ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική και έχει συνεργαστεί με πολλούς παραδοσιακούς μουσικούς αλλά και με ερμηνευτές της έντεχνης σκηνής, μια και το ρεπερτόριο της είναι ευρύτερο.
Έπειτα από πολλές και αξιόλογες συνεργασίες, με σπουδαίους καλλιτέχνες όπως ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Ορφέας Περίδης, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Σπάθας, ο Γιάννης Κούτρας, την Ευανθία Ρεμπούτσικα και τον Παναγιώτη Καλαντζόπουλο, ο Αντώνης Μίτζελος, ο Γιώργος Ανδρέου και πολλοί άλλοι, δημιούργησε την δική της ηλεκτρική και ακουστική μπάντα η και μόνο μ’ ένα πιάνο, παίζοντας σε όλη την Έλλάδα, σε μαγαζιά και σε καλοκαιρινές συναυλίες.

Έχοντας τον δικό της προσωπικό ήχο, και την κρητική λύρα να κινείται με έναν πρωτότυπο τρόπο, σε τραγούδια εκτός παράδοσης, συνδυάζοντας έτσι το προσωπικό ρεπερτόριο της άλλα και τραγούδια σπουδαίων συνθετών όπως ο Μάνος Χατζηδάκης, ο Σταύρος Ξαρχάκος, ο Νικόλας Άσιμος, ο Δήμος Μούτσης, και σύγχρονους όπως ο Νίκος Ζουδιάρης, ο Παύλος Παυλίδης, ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο Διονύσης Σαββόπουλος κ.α

Ένας σημαντικός σταθμός η συνεργασία της με τον θρύλο της rock σκηνής ERIC BURDON, το καλοκαίρι του 2009, στην ευρωπαϊκή του περιοδεία παίζοντας σε πολλές χώρες της Ευρώπης.

Μέσα από αυτή τη συνεργασία η Γεωργία Νταγάκη μπόρεσε με την κρητική της λύρα να χαρίσει ελληνικό χρώμα σε μεγάλα τραγούδια της rock όπως τα «The House of rising sun», «Don’t let me be misunderstood», «Mercy’s Hand», «Give me the night». Έχει συνεργαστεί ξανά με τον Eric Burdon συμμετέχοντας στον δίσκο του «Athens traffic live..

Το πρώτο της άλμπουμ κυκλοφόρησε το 2006 με τίτλο «Στην άκρη αυτού του κόσμου». Με την κρητική λύρα να πρωτοστατεί, αυτή η δουλειά βασίζεται στους παραδοσιακούς ρυθμούς της Κρήτης, ειδωμένους όμως μέσα από το πρίσμα της νέας χιλιετίας. Μοντέρνα στοιχεία και δυναμικές ενορχηστρώσεις -που επιμελήθηκε ο Μάνος Πυροβολάκης- χαρακτηρίζουν τα 9 ανέκδοτα τραγούδια και τις δύο διασκευές του άλμπουμ, επιχειρώντας να συνδέσουν αρμονικά τον ήχο της Κρήτης με την έντεχνη ελληνική μουσική.

Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε σε πολλές χώρες του εξωτερικού αλλά και στην Ελλάδα, από την γερμανική εταιρεία NETWORK το album «secret love» με διασκευές και τρία καινούργια τραγούδια σε παραγωγή του Νίκου Ζουδιάρη.

 

Related Articles

Back to top button
Close
Close