ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Οι εργαζόμενοι ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας στις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Ναυπακτίας και Δωρίδας, συμμετέχει στις κινητοποιήσεις που διοργανώνει η  ΠΟΕ-ΟΤΑ , αντιδρώντας στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία ζητείται από τους παρατασιούχους των δήμων να μην συνεχιστούν οι παρατάσεις τους και να επιστραφούν τα δεδουλευμένα των συμβασιούχων, για το χρονικό διάστημα που εργάστηκαν με βάση την παράταση εργασίας τους.

Ύστερα από ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε στις 20-6-2017 αποφασίστηκε όλες οι υπηρεσίες των Δήμων Ναυπακτίας και Δωρίδας να παραμείνουν κλειστές και αύριο ημέρα Τετάρτη 21-6-2017.

Διεκδικούμε τα εξής:

 1. Να δοθεί άμεσα λύση ώστε να μην επιστραφούν τα δεδουλευμένα από τους συμβασιούχους-παρατασιούχους.
 2. Την άμεση μετατροπή των συμβάσεων σε Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου:
 • Των εργαζομένων που απασχολούνται στις υπηρεσίες Καθαριότητας και έχουν πάρει παρατάσεις.
 • Των εργαζομένων που προσλήφθηκαν από τους προσωρινούς πίνακες διαγωνισμών του Α.Σ.Ε.Π.
 • Των εργαζομένων στα Κοινωνικά Προγράμματα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Η.Φ.Η., Κ.Δ.Α.Π., Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α., κ.λπ.
 • Των εργαζομένων που απασχολούνται με προγράμματα Ε.Σ.Π.Α. στις υπηρεσίες των δήμων και οι οποίοι καλύπτουν αποδεδειγμένα πάγιες και διαρκείς ανάγκες, και κυρίως εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες της Κοινωνίας.
 • Εργαζομένων που στο σύνολο τους αποδεδειγμένα καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και εργάζονται στους Δήμους για πολλά χρόνια.
 1. Κατάργηση όλων των ελαστικών σχέσεων εργασίας και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των υπηρεσιών των Δήμων.
 2. Κατάργηση του άρθρου 61 του Ν.3979/2011 που δίνει το δικαίωμα στις Δημοτικές Αρχές να εκχωρούν την αρμοδιότητα της υπηρεσίας Καθαριότητας στους εργολάβους.
 3. Καμία περικοπή ή μείωση του επιδόματος Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας, που σύμφωνα με την «συμφωνία» και το 4ο μνημόνιο αμφισβητείται.
 4. Ίση αμοιβή για την ίδια εργασία. Όλοι οι εργαζόμενοι-συμβασιούχοι στους Ο.Τ.Α., ανεξαρτήτου σχέσης εργασίας και φορέα απασχόλησης να αμείβονται σύμφωνα με το Μισθολόγιο.

 

.                                         Για το Διοικητικό Συμβούλιο

 

Η Πρόεδρος                                                               Ο Γεν. Γραμματέας

 

 

Νταουσάνη Βασιλική                                                Πλούμης Χαράλαμπος

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Back to top button

Adblock Detected

Please consider supporting us by disabling your ad blocker