Έρευνα mynafpaktos: Περίπατο ο Λουκόπουλος με 76% – Σπάει τα κοντέρ ο Κοτσανάς

Μια σημαντική έρευνα μέσω ερωτήσεων στο instagram, πραγματοποίησε η σελίδα mynafpaktos για τα αυτοδιοικητικά της Ναυπάκτου
Το mynafpaktos είναι μια σελίδα με 14.400 Ναυπάκτιους, έχει μεγάλη απήχηση, ενώ προβάλει την πόλη με κάθε τρόπο. Στην έρευνα που κάναμε, χρησιμοποιώντας το εργαλείο «δημοσκοπήσεων» του IG, θέλαμε να δούμε πως βλέπουν οι ακόλουθοί μας, την πορεία των πολιτικών της περιοχής μας.
Η πρώτη ερώτηση αφορούσε τον καλύτερο δήμαρχο. Ρωτήσαμε συγκεκριμένα ποιον οι ακόλουθοι θεωρούσαν καλύτερο. Τον σημερινό, Βασίλη Γκίζα ή τον προηγούμενο, Τάκη Λουκόπουλο. Το αποτέλεσμα ήταν συντριπτικό υπέρ του πρώην δημάρχου. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν συνολικά 735 άτομα! Από αυτούς, οι 543 ψήφισαν ως καλύτερο δήμαρχο τον Τάκη Λουκόπουλο με ποσοστό 74%, ενώ τον Βασίλη Γκίζα ψήφισαν 192 άτομα, δίνοντάς ποσοστό 26%.

Το δεύτερο ερώτημά, αφορούσε τον καλύτερο αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος, συγκρίνοντας τον προηγούμενο Ανδρέα Κοτσανά, με τον σημερινό, Θωμά Κοτρωνιά. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 641 άτομα. Το αποτέλεσμα ήταν ξεκάθαρο υπέρ Κοτσανά, ο οποίος έλαβε 449 ψήφους και ποσοστό 70%, ενώ ο Θωμάς Κοτρωνιάς, 192 ψήφους και ποσοστό 30%!

Το τρίτο ερώτημα, αφορούσε τον καταλληλότερο αντιδήμαρχο πολιτισμού, συγκρίνοντας τον Γιώργο Σιαμαντά με τον Ντίνο Τσουκαλά. Στην ψηφοφορία συμμετείχαν 616 άτομα. Τον Γιώργο Σιαμαντά, επέλεξαν 345 άτομα, δίνοντάς του ποσοστό 56%, ενώ τον Ντίνο Τσουκαλά, ο οποίος ήταν και υποψήφιος δήμαρχος, ψήφισαν 271 δίνοντάς του ποσοστό 44%!

Στο τελευταίο δίδυμο, επιλέξαμε δύο πρόσωπο που προέρχονται από διαφορετικές παρατάξεις από αυτές του δημάρχου και του πρώην δημάρχου, οι οποίοι όμως, έχουν πλέον ουσιαστικά ενσωματωθεί. Τον Γιώργο Γούλα και τον Γιώργο Κοτρώνη. Και εδώ, ο Γιώργος Γούλας υπερίσχυσε του Γιώργου Κοτρώνη με μεγάλη διαφορά. Ο κ. Γούλας έλαβε 360 ψήφους και ποσοστό 56% ενώ ο Γιώργος Κοτρώνης, έλαβε 280 και ποσοστό 44%!
