ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Επίσκεψη Λουκόπουλου στην Κουντουρά – Νέες υποσχέσεις για τουριστικές επενδύσεις!

Την δεύτερη επαφή της με τη Ναύπακτο είχε η Αν. Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά όπου πραγματοποίησε συνάντηση χθες στο Υπουργείο με τον Δήμαρχο Ναυπακτίας κ. Παναγιώτη Λουκόπουλο και τον αντιδήμαρχο κ. Ιωάννη Σύψα με αντικείμενο τα σχέδια τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής.

Είχε προηγηθεί βέβαια η επίσκεψή της στην Ναύπακτο πριν από ένα χρόνο, που σε αντιμνημονιακούς τόνους τότε, υποσχόταν αλλαγή της ακολουθούμενης Μνημονιακής πολιτικής.

Σε συνάντηση που είχε τότε με τον Πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου, κύριο Μένιο Χάρο και τον Πρόεδρο Οικοδόμων Ναυπάκτου κύριο Παπαδογιώργο Γεώργιο, ζητούσε την εφαρμογή  της μόνης ρεαλιστικής πρότασης εξόδου από την κρίση, όπως έλεγε τότε, αυτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων,  και ζητούσε την συμπαράταξη τους για να ακουστεί σε όλη την Ευρώπη, η φωνή εναντίωσης του ελληνικού λαού, απέναντι στα μνημόνια της καταστροφής.

Τώρα, Μνημονιακή Υπουργός πια, συζήτησε με την αντιπροσωπεία από τη Ναύπακτο για θέματα…τουριστικής ανάπτυξης!

Επί της ουσίας η συζήτηση περιστράφηκε στην προγραμματιζόμενη από την δημοτική αρχή για τον Οκτώβριο διοργάνωση στη Ναύπακτο της πρώτης τουριστικής έκθεσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού Nostos Greek Alternative Expo 2016.
Ακόμα, συζητήθηκε η προώθηση των διαδικασιών για την αναγνώριση νέων ιαματικών πηγών στην περιοχή, στο πλαίσιο της νέας τουριστικής πολιτικής που υλοποιεί το Υπουργείο για την άμεση ανάπτυξη και προώθηση του ιαματικού τουρισμού και την ανάδειξη νέων ιαματικών προορισμών στην Ελλάδα, με στόχο τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος και την δημιουργία νέων πηγών εσόδων για τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες.

Τέλος, εξετάστηκαν ακόμη οι δυνατότητες που έχει η περιοχή για την ανάπτυξη νέων υποδομών φιλοξενίας και την υλοποίηση νέων τουριστικών επενδύσεων, χωρίς όμως να διευκρινιστεί κάτι επί της ουσίας.

Related Articles

Back to top button
Close
Close