ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Επισημάνσεις της Ομοσπονδίας για το κυκλοφοριακό κατά την καλοκαιρινή περίοδο

Ανασκόπηση και απολογισμό έκανε το ΔΣ της Ομοσπονδίας για το καλοκαίρι που μας πέρασε , θέλοντας να διορθώσουμε τυχόν λάθη πού έγιναν , ή παραλήψεις πού δεν έγιναν , για σχεδιασμό του επόμενου καλοκαιριού και όχι μόνο.
Πρώτη επισήμανση : Άνοδο είχε η πόλη μας από προσέλευση επισκεπτών και τουριστών την καλοκαιρινή περίοδο, μόνο που η κίνηση αυτή είχε μικρή διάρκεια , πράγμα που πρέπει να μας προβληματίσει , για το πως θα μπορέσουμε να διευρύνουμε την τουριστική περίοδο. Η αύξηση της τουριστικής κίνησης ανέδειξε για άλλη μια φορά το πρόβλημα του κυκλοφοριακού και της ελεγχόμενης στάθμευσης.

 

 
Δεύτερη επισήμανση: oι χώροι πάρκινκ που δημιουργήθηκαν όπως φαίνεται δεν επαρκούν και δημιουργήθηκαν αργά με αποτέλεσμα να μην τους γνωρίζουν οι επισκέπτες, είναι όμως προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρήζουν βελτιώσεως. Έχουν πραγματοποιηθεί πολλές συσκέψεις και συζητήσεις γι αυτό το τόσο μείζον θέμα και έχει χυθεί πολύ μελάνι , χωρίς όμως ακόμη να έχει βρεθεί η ουσιαστική λύση του.
Η μη απομάκρυνση του ΚΤΕΛ , οι στάσεις λεωφορείων , η ελεγχόμενη στάθμευση ,η κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας, η απομάκρυνση εμποδίων από πεζοδρόμια , η πλημμελής εφαρμογή της μελέτης ανάπλασης του ανατολικού τομέα της πόλης, η πλημμελής σήμανση, η πλημμελής αστυνόμευση ελέγχων θέσεων στάθμευσης γύρω από τη πλατεία του λιμανιού,και η ανυπαρξία ωρών τροφοδοσίας των καταστημάτων εξακολουθούν να είναι άλυτα προβλήματα που επιδεινώνουν το κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης …
Τρίτη επισήμανση: Φημολογoύμενη απομάκρυνση της τροχαίας από την πόλη. Γνωρίζετε πολύ καλά μια τέτοια ενέργεια τι επιπτώσεις θα έχει για την πόλη.
Τέταρτη επισήμανση: η αδυναμία επισκέψεων των αρχαιολογικών χώρων γύρω από το λιμάνι και η μη ελεύθερη επισκεψιμότητα στο κάστρο καθόλη τη διάρκεια της ημέρας αποτελεί αρνητική εικόνα για τη τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας.
Κύριε Δήμαρχε , και κύριοι εμπλεκόμενοι , δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο , τα γεγονότα μας προσπερνούν. Τον επόμενο χρόνο πιθανόν να έχουν ολοκληρωθεί και τα οδικά δίκτυα που είναι υπό κατασκευή ακόμη , με αποτέλεσμα η τουριστική κίνηση να αυξηθεί . Πρέπει να ανασκουμπωθούμε όλοι …
Εμείς από την πλευρά μας θέλουμε να συμβάλουμε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα…
Αναμένουμε δικές σας ενέργειες για απολογισμό και δράση.

Related Articles

Back to top button
Close
Close