ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Με ένταση ο απολογισμός των παζαριών – Καταγγελίες για την διπλή ανάθεση στην εταιρία Κύκλος του Γιώργου Μπαζέκη

Σοβαρές καταγγελίες για την διπλή ανάθεση της κατασκευής που στέγασε την έκθεση Nostos και κατόπιν την εμποροπανήγυρη, εξαπέλυσε στο προχθεσινό δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, η αντιπολίτευση, με αφορμή την συζήτηση για τον απολογισμό των παζαριών. Συγκεκριμένα, τόσο η κυρία Ζιαμπάρα αλλά και οι κύριοι Μπουλές και Γούλας, μίλησαν για σοβαρές παρατυπίες.

Η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τις καταγγελίες, πλήρωσε δύο φορές την κατασκευή του στεγάστρου και μάλιστα στον ίδιο ανάδοχο, στην εταιρία Κύκλος με έδρα τα Γιάννενα, του Γιώργο Μπαζέκη τ! Το αξιοπερίεργο είναι, πως ενώ ο ανάδοχος είναι ο ίδιος, προέκυψε μετά από διαφορετικές διαδικασίες και από διαφορετικές υπηρεσίες. Την έκθεση Nostos διαχειρίστηκε η Αιτωλική Αναπτυξιακή, ενώ τα παζάρια ο δήμος Ναυπακτίας.

Η κυρία Ζιαμπάρα, θύμισε μάλιστα και την ένταση που είχε προκαλέσει η διαφοροποίηση στην Επιτροπή ποιότητας ζωής του δήμου, του κυρίου Τσουκαλά και της κας  Σμπούκη, οι οποίοι δεν συμφωνούσαν με την μεταφορά της διαχείρισης των παζαριών από τον δήμο στην Αιτωλική Αναπτυξιακή. Τότε είχε προκαλέσει σάλο η ανάρτηση του κ Σύψα στο Facebook όπου μιλούσε για “Δύσμοιρους χωρικούς“.

Η κυρία Ζιαμπάρα, ανέφερε πως είναι περίεργη και ύποπτη όλη η διαδικασία από την δημοτική αρχή, και τόνισε πως είναι απαράδεκτο να εκτίθεται με αυτόν τον τρόπο η Αιτωλική, ώστε να αναγκαστεί  να πει πως δεν έχει ακόμα τα στοιχεία για να τα παραδώσει στους δημοτικούς συμβούλους.

Στην τοποθέτησή του ο κ Σύψας ανέφερε πως η κυρία Ζιαμπάρα έβγαλε τον κακό της εαυτό, κάτι που εξόργισε την δημοτική σύμβουλο και τόνισε πως “Τώρα που με προκαλέσατε, θα ειπωθούν αλήθειες. Θα ζητήσω όλα τα στοιχεία και γραπτώς. Δεν ήθελα να φτάσω μέχρι εκεί αλλά με αναγκάζετε. Τώρα θα βγουν όλα στην φόρα“.

Στην τοποθέτησή του ο κύριος Γούλας έκανε μια ακόμα σοβαρή καταγγελία, ισχυριζόμενος πως διαθέτει μαρτυρία, σύμφωνα με την οποία οι έμποροι αναγκάζονταν να πληρώσουν και σε άλλον, εκτός του δήμου Ναυπακτίας, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες. Επίσης μίλησε για ελλιπή  ασφάλεια, η οποία αν συνεχιστεί, είναι καλύτερο να σταματήσει ο θεσμός.

Δείτε χαρακτηριστικά αποσπάσματα από την συζήτηση του θέματος:

Related Articles

Back to top button
Close
Close