ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

«Έγκλημα» στο κέντρο της Ναυπάκτου: Η αλλαγή στον Εθνικό δρόμο και το ζιγκ ζαγκ του τρόμου

Άρθρο παρέμβαση του Τάσου Αλεξόπουλου, υποψήφιου με την Ενωτική Πρωτοβουλια

Στο Κέντρο Ναυπάκτου, ίσως το ξεχνούν πολλοί, αλλά ο χαρακτηρισμός του δρόμου, είναι Εθνική οδός! Η ΕΟ Αθηνών λοιπόν, είναι ένας δρόμος που για να γίνει η οποιαδήποτε τροποποίηση, θα πρέπει να έχει την έγκριση της Περιφέρειας.

Το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε όλοι μάρτυρες ενός επικίνδυνου κυκλοφοριακού εκτρώματος που εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Στο έργο ανάπλασης στην πλατεία Αγίας Παρασκευής, έγινε επέκταση της πλατείας στο βόρειο μέρος, και μειώθηκε παράλογα και ενδεχομένως παράνομα το πλάτος της Εθνικής οδού Αθηνών στα 2/3 του αρχικού.

Και εκεί που η οδός είχε ανοιχτή και ομαλή καμπυλότητα (στροφή), τώρα δημιουργήθηκε ένα άκρως επικίνδυνο στένεμα και “ζικ – ζακ” του δρόμου.

Ιδιαίτερα για τους οδηγούς δίτροχων που αναγκάζονται να κάνουν πολυ επικίνδυνο ελιγμό, είναι “κίνδυνος θάνατος” να κλονιστεί η ισορροπία τους. Άλλωστε, πολλοί έχουμε προβληματιστεί για το αίτιο του θανατηφόρου ατυχήματος που έγινε πριν λίγους μήνες λίγα μέτρα πιο κάτω.

Στο συγκεκριμένο σημείο, πριν καν ολοκληρωθεί και παραδοθεί το έργο, τα ατυχήματα είναι σχεδόν καθημερινά.

Ο, τι θα συμβεί δυστύχημα, θεωρείται από πολλούς δεδομένο! Είναι απλά θέμα χρόνου.

Όμως τότε, ποιος θα αναλάβει τις τυχόν ποινικές ευθύνες;

Επειγόντως απαιτείται αποκατάσταση της ομαλότητας. Καλώ την δημοτική αρχή, να επαναφέρει την αρχική κατάσταση, καθώς είναι η αποκλειστικά υπεύθυνη!

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button