ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Το διπλό κόστος για την τέντα Παζαριών και Nostos

Θα περίμενε κανείς, μετά το περσινό πάθημα με την τέντα των Παζαριών και της Νostos κάποια πράγματα να είχαν αλλάξει. Δυστυχώς όμως, όπως συνήθως συμβαίνει στη χώρα αυτή, με τα κακώς κείμενα κανείς δεν ασχολείται.

Πριν από περίπου ένα χρόνο, στο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπακτίας, η αντιπολίτευση ασκούσε έντονη κριτική στην δημοτική αρχή για την επιλογή της ημερομηνίας της έκθεσης Εναλλακτικού Τουρισμού. Μια έκθεση που προέκυψε ως αποτέλεσμα συνεννόησης των Αναπτυξιακών Εταιρειών του Νομού Αιτωλοακαρνανίας, για μεγάλες εκθέσεις σε Αγρίνιο, Μεσολόγγι και Ναύπακτο.

Η αντιπολίτευση ζητούσε τότε, η έκθεση να μην πραγματοποιηθεί την ίδια περίοδο με τα Παζάρια που η πόλη έχει τουριστική κίνηση και να μεταφερθεί την “νεκρή περίοδο” του Φεβρουαρίου ώστε να τονωθεί και η Οικονομία της περιοχής.

Η απάντηση της Δημοτικής αρχής, είχε μια λογικοφανή βάση που έκαμψε τις έντονες αρχικά αντιδράσεις και αυτή ήταν ο περιορισμός της δαπάνης. Την κάνουμε είχαν πει την ίδια περίοδο, για να μην πληρώσουμε την εγκατάσταση της τέντας δύο φορές. Για ορθή απόφαση έκαναν λόγο τότε και οι υποστηρικτές της δημοτικής αρχής, ενώ το “αντίπαλο” στρατόπεδο καταλόγιζε αδυναμία αντίληψης των αναγκών της πόλης.

Ο καιρός όμως περνούσε και ο διαγωνισμός για την ανάθεση, δεν έβλεπε ακόμη το “φως της δημοσιότητας”. Και κάπως έτσι φτάσαμε, λίγες ημέρες πριν την έκθεση του Οκτωβρίου του 2016 σε απευθείας ανάθεση σε επιχειρηματία και μόνο για την τέντα της Nostos. Λίγες ημέρες αργότερα, περάσαμε και σε δεύτερη απευθείας ανάθεση, στον ίδιο επιχειρηματία, αυτή τη φορά για την τέντα των παζαριών !!

Η αρχική εξήγηση που δόθηκε, ήταν πως την ανάθεση έκαναν δύο διαφορετικοί φορείς. Την μια ο ίδιος ο δήμος, την άλλα η Αιτωλική Αναπτυξιακή, η οποία είχε όμως υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον δήμο για την διαχείριση των παζαριών ! Γιάννης κερνάει και Γιάννης πίνει εν ολίγοις. Αργότερα, δόθηκαν και συμπληρωματικές εξηγήσεις, αυτή τη φορά πως τα τετραγωνικά και το ύψος ήταν διαφορετικά, επομένως έπρεπε να γίνουν δύο αναθέσεις !

Ο οποιοσδήποτε καλόπιστος πολίτης θα μπορούσε να αναρωτηθεί: Μα δεν ήταν δυνατόν να γίνει μια προκήρυξη, όπου θα προβλεπόταν και οι όποιες διαφορές ; Ο ίδιος επίσης καλόπιστος πολίτης, θα μπορούσε να πει πως την προηγούμενη πρώτη χρονιά, δεν είχαν μελετηθεί σωστά τα δεδομένα και έγιναν κάποια σφάλματα στο σχεδιασμό που κόστισαν λίγο παραπάνω στο δήμο Ναυπακτίας. Και ως εδώ μπορεί κανείς να το δεχτεί.

Για το 2017 όμως, πόση καλοπιστία μπορεί κανείς να εξαντλήσει για να διαχειριστεί το γεγονός ότι, ένα εξάμηνο πριν την έκθεση και τα παζάρια, δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η διαδικασία για τον νέο διαγωνισμό; Δεν γνωρίζουμε ότι επίκειται η διενέργεια τους το συγκεκριμένο διάστημα; Δεν θα έπρεπε αυτή τη φορά, να γίνουν έγκαιρα οι απαραίτητες ενέργειες, ώστε να μην τρέχουμε πάλι να “εξηγήσουμε” την τελευταία στιγμή τα ανεξήγητα ;

Related Articles

Back to top button