ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Δημήτρης Καρακώστας: Έχασαν την πολυτεκνική ιδιότητα επειδή …πέθαναν και οι δύο γονείς τους;

Η υπόθεση του Δημήτρη Καρακώστα, έγινε τις τελευταίες ημέρες, μετά την δημοσίευση του άρθρου viral Πανελλαδικά, καθώς ο 18χρονος μαθητής παρέδωσε μαθήματα ζωής.

Με δύναμη ψυχής και έχοντας στο μυαλό του, τους δύο γονείς του που έχασε από κορωνοϊό πριν δύο μήνες, κατάφερε το ακατόρθωτο! Όχι μόνο έγραψε καλά, σάρωσε στις πανελλαδικές με 18.685 μόρια και στοχεύει την ιατρική Πατρών!

Για το θέμα ασχολήθηκε τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης που τηλεφώνησε στον Δημήτρη, αλλά και η πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον προσκάλεσε στο προεδρικό μέγαρο στις 24 Ιουλίου για την γιορτή αποκατάστασης της Δημοκρατίας.

Όμως, την ώρα που γίνονται όλα αυτά, έρχεται μια άλλη πραγματικότητα όπως μας ενημέρωσαν από τα ΚΕΠ που πραγματικά προκαλεί! Η οικογένεια του Κώστα Καρακώστα, έχοντας 4 παιδιά, ήταν πολύτεκνη, με όλα τα προνόμια των πολυτέκνων. Μειωμένο εισιτήριο στα ΜΜΜ, μειωμένη θητεία στον στρατό, επιλογή πλησιέστερης σχολής κλπ. Σύμφωνα με πληροφορίες του npress.gr, η οικογένεια πλέον….ΔΕΝ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗ! Κι αυτό, επειδή πέθαναν και οι δύο γονείς! Αν ο ένας ζούσε, τότε θα ήταν κανονικά πολύτεκνη! Αυτό το απίστευτο συμβαίνει στην Ελλάδα και κανείς μέχρι σήμερα δεν έχει προβλέψει το αυτονόητο! Δεν είναι δυνατόν μια πολύτεκνη οικογένεια όταν χάνονται οι δύο γονείς να στερείται δικαιωμάτων! Αυτό μας δήλωσαν σήμερα στο ΚΕΠ Ναυπάκτου για την περίπτωση των παιδιών.

Για παράδειγμα, τα παιδιά που έχουν συμπληρώσει το 23ο έτος της ηλικίας τους, σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ δεν μπορούν να χρησιμοποιούν το προνόμιο των πολυτέκνων και αυτό επειδή έχουν πεθάνει και οι δύο γονείς. Σε διαφορετική περίπτωση, αν δηλαδή ζούσε έστω ένας γονέας, τότε όποιο παιδί θέλει μπορεί να χρησιμοποιεί το προνόμιο του πολυτέκνου. Στην συγκεκριμένη οικογένεια Καρακώστα, ο Δημήτρης θα είναι πολύτεκνος μέχρι το 23ο έτος του.

Είναι ανάγκη άμεσα η πολιτεία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να νομοθετήσει σχετικά, όχι μόνο για την οικογένεια Καρακώστα, αλλά και για κάθε πολύτεκνη οικογένεια που δέχεται ένα τόσο σοβαρό πλήγμα!

Related Articles

Back to top button