ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Δημιουργία κέντρων Κοινότητας στην Δυτική Ελλάδα ανακοίνωσε ο Κατσιφάρας

Δίχτυ προστασίας των οικονομικά αδύνατων από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με τη δημιουργία Κέντρων Κοινότητας  

Στα πλαίσια της αντιμετώπισης της φτώχειας και της ενίσχυσης των οικονομικά αδύνατων η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας προχώρησε στη δημιουργία 14 Κέντρων Κοινότητα, με στόχο άμεσα να φθάσουν τα 19 και να καλύψουν τους αντίστοιχους Δήμους της Δυτικής Ελλάδας.

ADS

«Στρατηγικός μας στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα δίχτυ κοινωνικής προστασίας για τους αδύναμους οικονομικά συμπολίτες μας», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στην εισήγησή του , κατά τη συνάντηση αντιδημάρχων και εκπροσώπων των 19 Δήμων της Περιφέρειας με τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για τα Κέντρα Κοινότητας, που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί, στην αίθουσα του περιφερειακού Συμβουλίου.

«Δεν μπορούμε να κοιμόμαστε ήσυχοι όταν δίπλα μας υπάρχουν συνάνθρωποι που υποφέρουν», ανέφερε ο κ. Κατσιφάρας, απευθυνόμενος στους μετέχοντες.

2017.09.19 @ Σύσκεψη με φορείς για τα Κέντρα Κοινότητας

Ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας στάθηκε ιδιαίτερα στην αναγκαιότητα της λειτουργίας των Κέντρων Κοινότητας στους 19 Δήμους της Περιφέρειας μας , που σκοπό έχουν να καταγράψουν κάθε ανήμπορο οικονομικά συμπολίτη , ώστε να αποτελούν ένα χρήσιμο εργαλείο για κάθε φορέα.

«Τα Κέντρα Κοινότητας είναι μια κατάκτηση σήμερα, αλλά δεν δημιουργούμε δομές για να είμαστε παρατηρητές. Με την ενιαία στρατηγική που ακολουθούμε θα μπορούμε να επεξεργαζόμαστε τα δεδομένα και ασκούμε πολιτικές. Δεν μπορεί να δημιουργούμε κοινωνία επιδομάτων , αλλά να δημιουργούμε θέσεις εργασίας», συμπλήρωσε ο Απόστολος Κατσιφάρας.

Να σημειωθεί πως στα 14 από τα 19 Κέντρα Κοινότητας που ήδη λειτουργούν, έχουν προσληφθεί και εργάζονται σήμερα 73 άτομα.

Στην εισήγησή της η Προϊσταμένη της Ειδικής Υπηρεσίας της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Άλκηστις Σταθοπούλου τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνάντηση , γιατί αποσκοπεί στο να οριοθετηθεί το πλαίσιο συνεργασίας για την επόμενη πενταετία.

«Απώτερος στόχος στρατηγικά είναι η παρακολούθηση των αναγκών των δικαιούχων καθόλη τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου και η κινητοποίηση πόρων για την κάλυψη αυτών των αναγκών.

Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας έχουν ενταχθεί 19 κέντρα κοινότητας σε κάθε δήμο, συνολικού προϋπολογισμού 4,6 εκ. € για την 3ετή λειτουργία τους και δημιουργούν 80 περίπου νέες θέσεις εργασίας κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων και άλλων ειδικοτήτων. Σήμερα λειτουργούν τα 14 εξ’ αυτών (ποσοστό 74%), ένα εξαιρετικό –αν μου επιτρέπετε- αποτέλεσμα σε σχέση με την υπόλοιπη Επικράτεια όπου έχουν ξεκινήσει την λειτουργία τους 95 από τα 254 Προγραμματισμένα Κέντρα (ποσοστό 37%).

Για τα Κέντρα Κοινότητας που ήδη λειτουργούν στην Περιφέρειά μας έχουν πραγματοποιηθεί δαπάνες 404.000 ευρώ», υπογράμμισε η κυρία Σταθοπούλου.

Συνολικά με την χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (ΕΚΤ), του επιχειρησιακού προγράμματος «Δυτικής Ελλάδας 2014-2020», μέχρι σήμερα έχουν ενταχθεί 49 πράξεις προϋπολογισμού 33,5 εκ. € και έχουν δηλωθεί δαπάνες 9 εκ.

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Back to top button