ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Χρήστος Σαλαμούρας: Ο «Ιταλός», υποψήφιος με τον Βασίλη Γκίζα

Την τρίτη του θητεία στο δημοτικό συμβούλιο, διεκδικεί την Κυριακή ο Χρήστος Σαλαμούρας.

Ο «Ιταλός» όπως τον αποκαλούν επειδή ένα μεγάλο μέρος της ζωής του το έζησε στην γειτονική χώρα, είναι υποψήφιος στο συνδυασμό του Βασίλη Γκίζα «Συνεργασία πολιτών».

Έχοντας μεγάλη εμπειρία στα πολιτικά πράγματα, θεωρείται ήδη το μεγάλο ατού για τον συνδυασμό Γκίζα, με πολλούς να θεωρούν πως η προσθήκη του έδωσε μεγάλη δυναμική στην παράταξη.

Βρίσκεται για 10 χρόνια στο τιμόνι των ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας, χωρίς να λαμβάνει μισθό ως πρόεδρος, ενώ κορυφαία του στιγμή είναι η έγκριση του έργου μετατροπής σε ΧΥΤΥ 15εκ. ευρώ.

«Ενα από τα χαρακτηριστικά του ανθρώπου είναι η έμφυτη ανάγκη – να ζει και να μετέχει σε οργανωμένες κοινωνίες.
Ο Βαθμός και η ένταση της παραπάνω ανάγκης , μαζί με την ευχαρίστηση για προσφορά στο κοινωνικό σύνολο , είναι αυτά που οδηγούν όλους εμάς — που δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί και δεν έχουνε βιοποριστικό επάγγελμα την αντιδημαρχία – να εκτιθέμεαστε και να ζητάμε την Ψήφο σας.» αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Χρήστος Σαλαμούρας και συνεχίζει λέγοντας:
Η συμμετοχή μου και πάλι στην κοινή προσπάθεια με τον συνδυασμό «Συνεργασία πολιτών» για μια καλύτερη Ναυπακτία έχει σαν προϋπόθεση:


• Να μην δίνουμε ψεύτικες υποσχέσεις

• Να μην κάνουμε συμβιβασμούς σε θέματα αρχών.

• Να σεβόμαστε τα χρήματα του Δημότη.

• Να χρησιμοποιούμε τις υπηρεσίας του Δήμου προς όφελος των δημοτών και όχι για προσωπικό πολίτικο όφελος (ψηφοθηρία)

• Να χαράζουμε – μέσα από διάλογο με την κοινωνία – πολιτική, δίνοντας νέα προοπτική ανάπτυξης

• Να είμαστε αρωγοί σε κάθε νέα επιχειρηματική ιδέα που Θα δώσει δουλειά στο τόπο , σε κάθε επιχειρηματία που προσπαθεί να σταθεί όρθιος σε ένα κράτος δυσκίνητο έως και εχθρικό .

• Να διαμορφώνουμε μέσα από διάλογο και συλλογικές αποφάσεις την πορεία του Δήμου και όχι με εισηγήσεις ,αποφάσεις μια κλειστής ομάδας.

• και το σημαντικότερο να είμαστε αποτελεσματικοί .

Η πορεία μου μέχρι σήμερα από διαφορές Θέσεις ευθύνης και από διαφορετικούς σχηματισμούς είναι παρακαταθήκη ( και όχι κατάρα) « για τον νέο αυτοδιοίκητο χάρτη που διαμορφώνεται όπου πρωταρχικό ρόλο Θα παίξει η γνώση ί εμπειρία στην Διοίκηση του Δήμου) , η συνεργασία , η σύνθεση Θέσεων και απόψεων ιι Με αίσθημα ευθύνης απέναντι πρώτα από όλα σε όλους τους πολίτες που με τιμούν με την ψήφο τους, με πολύ δουλεία « με ήθος και… «αμισθί»!»,

Ως Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κατάφερα

1. Την αναδιοργάνωση και τον επανασχεδιασμό των υπηρεσιών του τμήματος περιβάλλοντος του νεοσύστατο Καλλικρατικού Δήμου Ναυπακτίας – καθαριότητα , πράσινο , πολιτική προστασία — δίνοντας αποτελέσματα σε χρονικό διάστημα λιγότερα των δύο ετών με τις αγκυλώσεις του δημοσίου την νοοτροπία των Καποδιστριακών Δήμων – διαφορετική φιλοσοφία και ανάγκες ορεινοί – πεδινοί – και χωρίς ουσιαστική στήριξη από την τότε Δήμαρχο – το «άδειασμα» ήταν σε ημερήσια διάταξη.

Ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 1ης ΓΕΝ Αιτωλοακαρνανία με χώρο ευθύνης Δήμο Ναυπακτίας — Δήμο Δωρίδας – Δήμο Θέρμου και σχεδόν μισό νόμο Αιτωλοακαρνανίας κατάφερα:

Αναλαμβάνοντας ένα ΧΥΤΑ το 2011, χωρίς οδό πρόσβασης -χωρίς μηχανολογικά εξοπλισμό , με περιβαλλοντικούς όρους χωρίς το Θέρμο και τη Δωρίδα , με μελέτη διαχείρισης στραyγιδίων προβληματική που ήθελε βελτίωση από την πρώτη στιγμή , με αύξηση των απορριμμάτων κατά 35 % από τον σχεδιαζόμενο , να λειτουργεί αυτή την στιγμή ως ένας από τους καλυτέρους ΧΥΤΑ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος με περιβαλλοντικών όρους και άδεια λειτουργίας σε ισχύ (ανανέωση μέχρι 11-08-2026) και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση για την αναβάθμιση του και την μετατροπή του σε ΧΥΤΥ 15.000.000 Ε από ΕΣΠΑ.

(Δράσεις για την Ολοκληρωμένη Διαχείριση Αστικών Αποβλήτων 1ης και 4ης ΓΕΝ Αιτ/νίαςι με Κωδικό ΟΠΣ 5009843 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» ποσό 15.000.000 €)


Αυτά ένιναν με σεβασμό στα χρήματα των δημοτών

• Με Θετικούς ισολοyισμούς ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ — ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΚΑΘΕ ΕΤΟΣ Ισολογισμοί – απολογισμοί μέχρι το 2018 από ΟΡΚΩΤΟΥΣ ΕΛΕΓΚΤΕΣ που στις ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ του

συνδέσμου όλων των διαχειριστικών χρήσεων δε αποτυπώνουν κακοδιαχείριση , δυσλειτουργία του Συνδέσμου.)

• Με το 95 °/ο του προσωπικού όλων των δράσεων του συνδέσμου να είναι από τον χώρο ευθύνης αυτού καθώς ΟΙ ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ. ώστε τα χρήματα που δίνονται στον σύνδεσμο από την τοπική κοινωνία να μένούν σε αυτή πάλι.

• Χωρίς σπατάλες σε ταξίδια και ημερίδες.

• Χωρίς έξοδα παράστασης και έξοδα συνεδριάσεων μελών του Δ.Σ. (Μόνο τα έξοδα του προέδρου θα μπορούσαν να είναι όλα αυτά τα χρόνια πάνω από 100.000,00 € )

• Χωρίς να συντάσσονται άστοχες μελέτες – που μένουν στα συρτάρια

• Με αξιοποίηση όλων των ανταποδοτικών εργαλείων που υπήρχαν
• Με σωστή διαχείριση και αξιοποίηση των πόρων μας στο έπακρο ακόμα και την περίοδο που υπήρχε οικονομική ασφυξία από την μη καταβολή των ωφελουμένων από τους Δήμους που έκαναν χρήση το σύνδεσμο.

• Με έτοιμο και εγκριμένο το πλαίσιο δράσης Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Απορριμμάτων

Ως εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος με αρμοδιότητες σε θέματα προγραμματισμού ανάπτυξης οργάνωσης και προετοιμασίας ένταξης έργων σε χρηματοδοτικά προγράμματα, συνεργάστηκα τόσο με τους αρμοδίους αντιδημάρχους όσο και με τους κατά περίπτωση υπηρεσιακούς παράγοντες τεχνικούς συμβούλους – Διαχειριστικές Αρχές και μετείχα σε όλες τις συσκέψεις που είχαν σαν Θέμα τον προγραμματισμό και την υποβολή προτάσεων του δήμου Ναυπακτίας όπου με την στήριξη του δημάρχου τα αποτελέσματα ήταν ικανοποιητικά , σχεδόν κάθε πρόταση που υποβλήθηκε υπήρχε αντίστοιχη έγκριση- χρηματοδότηση για το δήμο Ναυπακτίας.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν έναν Δημοτικό Σύμβουλο που δεν φοβάται τις προκλήσεις – είναι αποτελεσματικός – δεν υπολογίζει το όποιο «πολιτικό» κόστος στις ενέργειας του – αλλά μόνο το κοινωνικό όφελος, γιατί δεν είναι πολιτικός αλλά άνθρωπος που προσπαθεί να μετέχει στα κοινά και να συνεισφέρει στην κοινή προσπάθεια για μια καλύτερη Ναυπακτία .

Tags

Related Articles

Back to top button
Close
Close