ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Χάλκινο Πανευρωπαϊκό μετάλλιο ο Ναυπάκτιος «Billy Jo»

Μια ακόμη τεράστια επιτυχία για το ελληνικό Para-taekwondo έφερε ο Ναυπάκτιος Βασίλης Παναγιωτόπουλος κατακτώντας το χάλκινο μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Para-tkd στη Σόφια στη Βουλγαρία.

Ο Βασίλης, γνωστός στη Ναύπακτο ως «Billy Jo” από το μπαράκι που διατηρπύσε για χρόνια στο στενόάζαρο.

Ο έλληνας αθλητής έδειξε τα… δόντια του και κατάφερε να διακριθεί παρά το ότι στο πρώτο μόλις του παιχνίδι είχε μια άτυχη στιγμή με τραυματισμό στον τετρακέφαλο.

Όπως είπε στο TkdMag.gr ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος, ο τραυματισμός του αυτός τον «έριξε» και «επηρέασε σε μεγάλο βαθμό την απόδοσή» του στον αγώνα με τον ρώσο πρωταθλητή, Magomedzagir Isaldibirov ο οποίος κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Para-tkd στο Λονδίνο, τον Οκτώβριο που μας πέρασε.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος με την απόδοσή μου. Έφερα το αποτέλεσμα. Πάλεψα και προσπάθησα για κάτι περισσότερο αλλά δεν τα κατάφερα. Κοιτάω τώρα πάλι την προετοιμασία μου και κυνηγώ τους βαθμούς για τη συμμετοχή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2020», μας είπε ο «χάλκινος» πανευρωπαϊκός πρωταθλητής.

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι δίπλα μου στο μεγάλο αγώνα που δίνω. Εκείνους που με στηρίζουν ψυχολογικά όλα αυτά τα χρόνια. Ευχαριστώ επίσης τον δάσκαλο, Κωνσταντίνο Καπάνη ο οποίος με βοήθησε στα δυο πολύ σημαντικά πρωταθλήματα που έλαβα μέρος. Φυσικά ευχαριστώ και τον συναθλητή μου Γιώργο Σιμιτσή που βρίσκεται δίπλα μου και τον Δημήτρη Κορκοδίλο που με βοηθάει στα sparring», τόνισε ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος και κατέληξε: «Ευχαριστώ και την Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό και την Ευρωπαϊκή που στηρίζουν το ελληνικό para-tkd και εμένα καθώς και τον χορηγό μου, τα extreme stores.

«Ευελπιστώ να βρεθούν και άλλοι χορηγοί ώστε να στηρίξουν την προσπάθειά μου τα επόμενα δυο χρόνια για την πρόκρισή μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Υπενθυμίζεται πως ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος κατόρθωσε να μπει στη 16αδα των καλύτερων αθλητών στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Para – tkd στο Λονδίνο, τον Οκτώβριο.

πηγη: TkdMag.gr

Related Articles

Back to top button
Close
Close