ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Αποκάλυψη: Βόμβα στην ΔΕΥΑ Ναυπάκτου – Κατασχέθηκαν σήμερα όλα τα χρήματα από τα ταμεία

Απίστευτη εξέλιξη στην ΔΕΥΑΝ φέρνει νέες φουρτούνες στην δημοτική αρχή – Άδειασε το ταμείο – 180.000 κατασχέθηκαν από την εταιρία Λαδόπουλου 

Τα άσχημα μαντάτα για την ΔΕΥΑΝ ξεκίνησαν νωρίτερα από ότι κάποιοι υπολόγιζαν, μετά την αλλαγή στην προεδρία της εταιρίας. Μας είχε βάλει μάλιστα σε υποψίες και η πρόσφατη τοποθέτηση του αντιδημάρχου Κοτσανά που έλεγε σε χαλαρούς τόνους, να “πάει” στον δήμο η επιχείρηση. Πολλοί τότε αναρωτήθηκαν τι κρυβόταν πίσω από την φράση αυτή και γιατί ξεκίνησε έτσι μια τέτοια κουβέντα. Σήμερα, άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι..

Και πως να μην πάει στον δήμο, αν ισχύουν οι πληροφορίες που φέρνει σήμερα στο φως το npress.gr..

Σύμφωνα λοιπόν με έγκυρες πληροφορίες, σήμερα το πρωί, κατασχέθηκαν 180.000 ευρώ από τους λογαριασμούς της επιχείρησης στις τράπεζες, λόγω οφειλής στην εταιρία Λαδόπουλου. Οφειλή που προέκυψε από τις νέες συνδέσεις που η εταιρία έπρεπε να είχε καταβάλει στον εργολάβο. Η κατάσχεση που έγινε στις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς, άφησε κυριολεκτικά “στεγνή” την εταιρία, χωρίς πλέον να μπορεί να πληρώσει βασικές της ανάγκες και τους προμηθευτές της.

Η εταιρία του κ. Λαδόπουλου, είναι αυτή που έχει αναλάβει το έργο της αποχέτευσης και που διεκδικεί μεγάλα ποσά από την εταιρία για εργασίες που έχει πραγματοποιήσει. Υπήρχε μάλιστα μεγάλη κόντρα μεταξύ της σημερινής δημοτικής αρχής και της προηγούμενης σε πρόσφατο δημοτικό συμβουλιο για το έργο της αποχέτευσης. Ο κ. Μπουλές είχε εγκαλέσει την δημοτική αρχή γιατί έγραψε στον προυπολογισμό της ΔΕΥΑΝ τις απαιτήσεις Λαδόπουλου, κάτι που η ίδια η ΔΕΥΑΝ αμφισβητεί πως πρεπει να πληρώσει η ίδια και πετάει το θέμα στην Περιφέρεια.

Το θέμα αναμένεται να λάβει εκρηκτικές διαστάσεις τόσο σε πολιτικό όσο και διαχειριστικό επίπεδο για την εταιρία.

Σε πολιτικό επίπεδο, η δημοτική αρχή Λουκόπουλου είναι εκτεθιμένη γιατί απέκρυψε από το δημοτικό συμβούλιο και την κοινωνία ένα τόσο σοβαρό περιστατικό. Η εταιρία Λαδόπουλου είχε προσφύγει στα δικαστήρια και είχε κερδίσει και σε Α βαθμό την υπόθεση αλλά και πρόσφατα σε Β, χωρίς ποτέ οι δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρίας.

Σε διαχειριστικό επίπεδο, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα, τι μπορεί πλέον να κάνει η εταιρία, με άδεια ταμεία. Σύντομα άλλωστε το θέμα θα έρθει σε δημοτικό συμβούλιο και θα κληθούν να δοθούν απαντήσεις.

Τα σοβαρά λοιπόν ερωτηματικά που πρέπει άμεσα να απαντήσει η δημοτική αρχή είναι:

  1. Ισχύουν τα περί κατάσχεσης 180.000 ευρώ σήμερα το πρωί;
  2. Γνώριζε ο δήμαρχος το θέμα;
  3. Γιατί δεν είχαν ενημερωθεί τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΝ;
  4. Γιατί δεν είχαν ενημερωθεί τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου και οι πολίτες;
  5. Τι θα γίνει με τους προμηθευτές της ΔΕΥΑΝ;
  6. Υπάρχουν άλλες τέτοιες δικαστικές αποφάσεις;
  7. Μπορεί να σωθεί η εταιρία;
  8. Υπάρχει θέμα για την δημόσια υγεία των πολιτών;

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button