ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Απλήρωτοι οι εργαζομενοι στο ΧΥΤΑ – Στο δημοτικό συμβούλιο το θέμα

Με παρέμβαση της αντιπολίτευσης, εισήχθη εκτός ημερησίας διατάξεως στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο Ναυπακτίας, η υπόθεση της πληρωμής των εργαζομένων στο ΧΥΤΑ Βλαχομάνδρας – Κίνδυνος να γεμίσει η Ναύπακτος με σκουπίδια είπε ο Μένιος Χάρος

Οι εργαζόμενοι έχουν να πληρωθούν απο τον εργολάβο που έχει αναλάβει την λειτουργία του ΧΥΤΑ, πάρα πολλούς μήνες και για το θέμα κάλεσε δημοτική αρχή και αντιπολίτευση σήμερα σε συνεδρίαση, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ναυπάκτου και Δωρίδας, Μένιος Χάρος.

Εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής δεν εμφανίστηκε στην συνεδρίαση και έτσι αποφασίστηκε το θέμα να τεθεί στο δημοτικό συμβούλιο.

Έτσι λοιπόν, με παρέμβαση του πρώην δημάρχου, το θέμα ήρθε για συζήτηση στο ΔΣ.

Από την πλευρά του ο πρώην δήμαρχος καταλόγισε ευθύνες για την μη καταβολή των δεδουλευμένων στην δημοτική αρχή, την οποία κατηγόρισε πως δεν εφαρμόζει στην πράξη τις διακυρήξεις της.

Την απάντηση για την δημοτική αρχή έδωσε ο κ. Καρακώστας, καθώς ο πρόεδρος του ΧΥΤΑ, Χρήστ0ς Σαλαμούρας, απουσίαζε από την συνεδρίαση.

Ο κ. Καρακώστας είπε προς την αντιπολίτευση πως δεν πρέπει να φέρνει στο δημοτικό συμβούλιο τις απόψεις του εργολάβου. “Ο εργολάβος είναι υποχρεωμένος να πληρώνει άσχετα από το εάν θα πληρωθεί από τον δήμο” τόνισε χαρακτηριστικά, για να πάρει απάντηση από τον κ. Γούλα πως ο εργολάβος χαριστικά συνεχίζει καθώς είχε δικαίωμα να κάνει διακοπή εργασιών.

Συνεχίζοντας την παρέμβασή του ο κ. Καρακώστας, ανέφερε πως ο νομός Αιτωλοακαρνανίας δεν έχει Επίτροπο, παρά μία φορά την εβδομάδα που έρχεται από γειτονικό νομό.

Μάλιστα είπε προς τους δημοτικούς συμβούλους πως έχει προχωρήσει ήδη διεθνής διαγωνισμός για την λειτουργία του ΧΥΤΑ καθώς έχει ήδη λήξει η σύμβαση και αυτό είναι το πρόβλημα της πληρωμής. Είπε ακόμα πως έχει προχωρήσει και πρόχειρος διαγωνισμός για να καλύψει το μεσοδιάστημα.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου ο οποίος ζήτησε να πληρωθεί άμεσα ο εργολάβος και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, καλώντας μάλιστα το δημοτικό συμβούλιο να πάρει απόφαση συμπαράστασης για τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις που ενδεχομένως θα ακολουθήσουν.

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιώργος Σιαμαντάς είπε πως δεν πρέπει να συνδέεται η πληρωμή του εργολάβου με τους εργαζομένους. “Μην παίζετε το παιχνίδι του εργολάβου” είπε χαρακτηριστικά.

Related Articles

Back to top button