ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ

Απερρίφθη από τον Άρειο Πάγο η αίτηση αναίρεσης του Μ. Ναυπάκτου κατά της Μονής Σκάλας

Οριστικά αθώοι οι μοναχοί

Πριν λίγο έγινε γνωστή η απόφαση του Άρειου Πάγου για την απόρριψη της αίτηση του Μητροπολίτη Ναυπάκτου κκ Ιεροθέου κατά της αθωωτικής απόφασης για τους μοναχούς της Μονής στην Σκάλα Ναυπακτίας, μέσα από δελτίο τύπου του μοναχού Ιγνάτιου Σταυρόπουλου.

Ο πάτερ Ιγνάτιος είναι γνωστός Ελληνοαμερικανός ακτιβιστής και νομομαθής κληρικός που ασχολείται και με την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο χώρο της ελευθερίας της θρησκείας και της λατρείας στην Ελλάδα και υπερασπίζεται και το θεσμό του μοναστηριακού αυτοδιοίκητου.

Δείτε αναλυτικά το δελτίο τύπου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αρχιμ. Ιγνατίου Σταυρόπουλου Δρ.

ΑΠΕΡΡΙΦΘΗ ΑΠΌ ΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ Η ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΣΚΗΣΗ ΑΝΑΙΡΕΣΗΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΘΩΩΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΩΤΗΡΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ  ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ «ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗ»:

Α Μ Ε Τ Α Κ Λ Η Τ Α  Α Θ Ω Ο Ι  ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΕΡΟΜΟΝΑΧΟΙ !!!

Αρχικά επισημαίνω την εκκωφαντική σιωπή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεου στα ερωτήματα που έθεσα με τα προηγούμενα δελτία τύπου: (ομολογία ιδίου περί αναγκαιότητας τήρησης διπλών βιβλίων – περιουσία Μητρόπολης).

Κατά τον λαλίστατο στα Δελτία Τύπου και ασεβή έναντι της Δικαιοσύνης επιχώριο Σεβασμιώτατο (τώρα και η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου «νομιμοποιεί» τα «διπλά βιβλία»… έλεος κ. Ιερόθεε).

Αφού με απρέπεια είχε προδικάσει την άσκηση αναίρεσης κατά της πανηγυρικής αθωωτικής απόφασης ΟΛΩΝ των μοναχών (νυν και πρώην) της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ναυπάκτου, τώρα κρύβεται και σιωπά, και δεν τολμά να ανακοινώσει την παταγώδη αποτυχία του στην προσπάθεια του να πετύχει νέα δίκη για την υπεξαίρεση (ή για όποιο άλλο αδίκημα είχε κατά νου) που ανερυθρίαστα απέδωσε στους έντιμους μοναχούς-κτήτορες του Κοινοβίου της Ιεράς Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος.

Τον παραδίδω στην κρίση του πιστού λαού της τοπικής μας Εκκλησίας, και απλά δημοσιοποιώ το έγγραφο πιστοποιητικό-ηχηρό ράπισμα κατά του Μητροπολίτη από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου (της 31ης-7-18), παραμονές της γιορτής της Θείας Μεταμορφώσεως του Χριστού.

Και τώρα που κατέρρευσαν οι ψευδολογίες σας σεβασμιότατε, μήπως ήρθε επιτέλους η ώρα για τον έλεγχο των πεπραγμένων της δικής σας «φτωχής» Μητρόπολης, για να τελειώνει μία και καλή η θλιβερή αυτή ιστορία της Ναυπάκτου, που έχει ευτελίσει την Εκκλησία της Ελλάδας σε όλο το Πανελλήνιο, και εκτός των ορίων αυτού, πιστών και μη;

Επαναλαμβάνω, και ας γίνομαι κουραστικός: Και η υπομονή του Θεού κάποτε εξαντλείται…

Αρχιμ Δρ. Ιγνάτιος-Πλάτων-Απόστολος Σταυρόπουλος

1 Αυγούστου 2018

Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος

 

ΝΙΚΟΣ Ι. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Related Articles

Back to top button